حضور کودکان به عنوان «مسکات» در زمین بازی فوتبال سابقه طولانی دارد. آنچه که این ماجرا را عجیب کرده، درآمد زایی باشگاههای لیگ برتر فوتبال انگلیس برای اجازه ورود کودکان همراه با بازیکنان به زمین بازی فوتبال است.
برخی از این باشگاهها تا ۱۸۰۰ پوند ار والدین این کودکان دریافت میکنند تا اجازه دهند کودکانشان بازیکنان محبوب خود را در زمین بازی همراهی کنند.
این هزینههای گزاف برای ورود کودکان به زمین فوتبال همراه با بازیکنان مورد علاقهشان سبب اعتراض نمایندگان پارلمان و فعالان اجتماعی در انگلستان شده است.
چرا کودکان همراه تیمهای فوتبال وارد زمین میشوند؟
حضور کودکان در مراسم پیش از بازی و ورود آنها به زمین فوتبال همراه با بازیکنان از دهه ۱۹۹۰ میلادی رواج پیدا کرد. این حرکت جذاب و نمادین ابتدا در مسابقات مهم مشاهده میشد ولی بعدها به بخش ثابتی از بازیهای بین المللی و داخلی باشگاههای مختلف فوتبال تبدیل شد.
اولین بار در مسابقات یورو ۲۰۰۰ کودکان به طور رسمی همراه با بازیکنان وارد زمین فوتبال شدند. ولی محبوبیت این حرکت در جام جهانی ۲۰۰۲ اوج گرفت. در آن سال فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) کمپین مشترکی را با صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) برگزار کرد.
این کمپین با هدف افزایش توجه به حقوق کودکان و ارتقاء اگاهی نسبت به مسائل و چالشهای کودکان در سراسر دنیا انجام شد. در این کمپین، فیفا با همکاری یونیسف کوشید تا پیام حمایت از کودکان و نسلهای آینده را به جهانیان منتقل کند.
فوتبال دوستان به شدت از این حرکت استقبال کردند و امروزه این سنت ورود کودکان به زمین به بخشی جدایی ناپذیر از مراسم پیش از بازیهای فوتبال داخلی و بین المللی تبدیل شده است.
بازیکنان فوتبال با ورود به همراه کودکان به زمین میکوشند تا نه تنها حس همدلی و مسئولیت پذیری اجتماعی را تقویت کنند، بلکه به رویای کودکان جامع عمل پوشانده و آنها را به عنوان نماد آیندهی ورزش و جامعه معرفی کنند.
این حرکت نمادین به خوبی نمایشگر نقش پررنگ فوتبال به عنوان یک پدیده جهانی در ارتقای آگاهی اجتماعی و فرهنگ سازی است.
ورود کودکان به همراه بازیکنان به زمین فوتبال
ورود کودکان به زمین فوتبال همراه با تیم ناتینگهام فارست
در حالیکه نیمی از باشگاههای لیگ برتر انگلستان این فرصت همراهی را به صورت رایگان در اختیار کودکان قرار میدهند، برخی از آنها نیز نسبت به سال ۲۰۲۰ مبلغ دریافتی خود برای مسکات که در واقع حضور کودکان بههمراه بازیکنان فوتبال در زمین بازی است را تا ۱۵۷ درصد افزایش داده اند.
در میان باشگاههای لیگ برتر انگلستان که مبلغ بالایی برای مسکات دریافت میکنند، نامهایی چون ناتینگهام فارست، برایتون، کریستال پالاس، ایپسویچ، وستهم به چشم میخورد. این باشگاهها همچنان به دریافت مبالغی برای حضور کودکان در کنار بازیکنان محبوب خود در تیم های فوتبال ادامه میدهند که به عقیده منتقدان استثماری است.
البته باشگاه ها در مقابل این سیل انتقادادت بیکار ننشته و سیاست قیمت گذاری خود را توجیه میکنند. این باشگاههای فوتبال لیگ برتر انگلستان عنوان میکنند که این پکیجها صرفا برای حضور کودکان در کنار بازیکنان فوتبال مورد علاقهشان نیست، بلکه شامل پذیرایی و لباس کامل نیز میشود.
البته این توجیهها برای بسیاری از مسئولان فوتبال انگلستان پذیرفته شده نبوده و آنها این سیستم قیمت گذاری را تأسف برانگیز میدانند. یکی از این مسئولان دیم کارولین دیننیج، رئیس کمیته فرهنگ، رسانه و ورزش پارلمان بریتانیا است که معتقد است این قیمت گذاری بالا، بسیاری از کودکان هوادار را از این تجربه فوق العاده محروم میکند.
در سال ۲۰۲۰، قیمتی که باشگاه هایی مانند وستهم، فارست، نوریچ و استون ویلا برای حضور کودکان در کنار بازیکنان فوتبال مورد علاقه خود در زمین دریافت میکنند بیش از ۵۰۰ پوند بود. این رقم اعتراض هواداران این باشگاهها را به دنبال داشت.
این اعتراض ها سبب شد تا ویلا در سکوت خبری این هزینهها را حذف کند و وستهم نیز سقف قیمتی خود را کاهش دهد.
با این وجود، در حال حاضر باشگاه ناتینگهام فارست با ۱۸۰۰ پوند به علاوه مالیات بر ارزش افزوده برای یک بازی لیگ برتر این پکیج را برای حضور یک کودک در کنار بازیکنان مورد علاقه خود در زمین فوتبال به همراه سه مهمان دیگر در فضای مهمان نوازی باشگاه ارائه میکند.
این مسکات شدن یکی از بهترین تجربههای زندگی هواداران جوان این باشگاه ها است و اکنون منبعی برای درآمدزایی بیشتر این باشگاهها از رویا و علاقه کودکان شده است.
البته این سیاست قیمت گذاری دریافت ۱۸۰۰ پوند برای حضور کودکان در کنار بازیکنان مورد علاقه خود در زمین فوتبال همواره توسط باشگاه ناتینگهام فارست تأیید شده و مسئولان این باشگاه ضمن رد انتقادها همواره تأکید دارند که به طور منظم فرصتهایی را نیز رایگان در اختیار علاقهمندان جوان خود قرار میدهند.
مسئولان ناتینگهام فارست در بیانیهای اعلام کردند که حداقل دو کودک را در روز مسابقه برای مسکات دعوت می کنند. یکی از این دو کودک مطابق برنامه خیریه باشگاه دعوت میشود و حضور او رایگان است.
حضور کودک دیگر در زمین فوتبال در کنار بازیکنان مورد علاقه خود بخشی از پکیج مهمان نوازی باشگاه ناتینگهام فارست بوده و قیمت گذاری آن مجزا نیست.
حضور کودکان در زمین فوتبال
در ادامه این بیانیه این باشگاه عنوان می کند که در هر مسابقه چندین فرصت برای حضور کودکان در کنار بازیکنان مورد علاقه خود به صورت رایگان در اختیار هواداران جوان قرار میگیرد که ممکن است تا پنج نفر را نیز شامل شود. کودکان منتخب یا اعضای برنامههای خیریه این باشگاه می توانند از این فرصت استفاده کنند.
باشگاههای دیگری مانند برایتون نیز تقریبا مطالب مشابهی را عنوان کردند و میگویند یکی از دو بلیط مسکات آنها رایگان است. بلیط دیگر که پکیجی به قیمت ۴۱۵ پوند است به دلیل تقاضای زیاد هواداران ارائه شده است.
این پکیجها با همین قیمت ها طی چند هفته به طور کامل فروخته شده و ارزش هزینهای که برای آن پرداخت میشوند را دارند. با این پکیجها، هواداران جوان تجربهای فراموش نشدنی را دریافت خواهند کرد.
این نوع قیمت گذاری برای پکیجهای حضور کودکان در کنار بازیکنان مورد علاقه خود در زمینهای فوتبال فرصت را از کودکان خانوادههای کارگر میگیرد. بسیاری از مسئولان انگلیسی این نوع قیمت گذاری را طمع کارانه می دانند.
آنها میگویند این باشگاههای لیگ برتر میلیونها پوند از قراردادهای تلویزیونی خود دریافت میکنند و دریافت این رقم برای چنین رویای کودکی توجیه ناپذیر است.
مبلغی که باشگاه ناتینگهام فارست برای مسکات شدن دریافت میکند از متوسط اجاره ماهانه یک خانه سه خوابه در ناتینگهام که به طور میانگین ۱۳۷۳ پوند است نیز گران تر است. ورزشگاه این باشگاه که سیتی گراند نام دارد، دومین استادیوم ارزان لیگ برتر فوتبال انگلستان است.
کرایه تاکسی این ورزشگاه در مقایسه با باشگاههای دیگر کمترین قیمت را دارد. قیمت بلیطهای فصلی این ورزشگاه نیز از ۵۵۰ پوند شروع میشود. ارزانترین غذای این استادیوم ۳/۳۰ پوند قیمت دارد.
افرود که ريئس کمیسیون حسابهای عمومی پارلمان انگلستان است، معتقد است که این سیاست قیمت گذاری برای مسکات نشانه آشکاری از بیرون کشیدن هر پنی ممکن از جیب هواداران بوده و بیانگر عدم توجه به خانوادههایی است که قادر نیستند این مبلغ را پرداخت کنند.
او ادامه میدهد که این اقدامات بازی فوتبال را به سرگرمی برای ثروتمندان و افراد شرکتی تبدیل کرده است. در ادامه هم از نهاد جدید نظارتی بر فوتبال میخواهد تا در این مسئله مداخله کند.
اگه میخوای زودتر از بقیه از اخبار هیجان انگیز فیوشکا با خبر بشی ایمیلت رو وارد کن