جنگ اقتصادی میان آمریکا و چین وارد مرحله جدیدی شده و فضای رسانههای اجتماعی مانند تیک تاک را پرکرده است. با وجود اینکه این جنگ میان دو کشور آمریکا و چین است ولی خانههای مد و فشن اروپایی از این بحران در امان نبوده و در مورد تولید کیفهای لاکچری در چین و چینی بودن این محصولات که ادعای ایتالیایی و فرانسوی بودن دارند بحث و گمانه زنی زیادی در میان کاربران این شبکههای اجتماعی ایجاد شده است.
کیفهای لوکس برندهای لاکچری دنیای مد و لباس و صنعت فشن مانند هرمس، لویی ویتون یا پرادا قیمت بالایی داشته و برچسبهای قیمتی هزاران یورویی دارند.
در حالیکه بسیاری از برندهای لاکچری ایتالیایی این اطمینان را به مشتریان خود میدهند که محصولاتشان در اروپا تولید میشوند ولی کاربران شبکه اجتماعی تیک تاک که خود تولیدکنندگانی چینی هستند ادعا میکنند که تولید کیفهای لاکچری در چین انجام میشود.
ولی حقیقت چیست و آیا خانههای مد لاکچری در حال کتمان آن هستند؟ آیا ساخت کیفهای برندهای لوکس در چین انجام میشود؟
این ویدیوها چه ادعایی را مطرح میکنند و چه افرادی در حال انتشار این ویدیوها هستند؟
هزاران کاربر تیک تاک با هشتگ #Chinesemanufacturer محتواهایی را منتشر میکنند که در آن لیستی از تولید کنندگان چینی مدعی هستند که تولید کننده اصلی برندهای لاکچری هستند.
در یکی از این ویدیوها، یکی از تولیدکنندگان چینی کیفی از برند هرمس به نام برکین را نشان میدهد که قیمتی حدود ۳۴ هزار دلار دارد و میگوید این کیف با قیمت ۱هزار و چهار صد دلار به صورت مستقیم از چین قابل خریداری است.
تولیدکنندگان دیگر نیز در ویدیوهای مجزا به مخاطبان خود وعده میدهند که علاوه بر فروش مستقیم این آیتمها، هزینههای گمرک و حمل و نقل را نیز خودشان متحمل میشوند.
آغاز ترند تولید کیفهای لاکچری در چین
ترند تولیدکنندگان کیفهای دستی لاکچری چینی هستند اولین بار توسط یکی از کاربران شبکه اجتماعی تیک تاک به نام ونگ سنگ آغاز شد. او در این ویدیو از زبان تولیدکنندگان کیفهای چینی سخن میگفت.
ترند تولیدکنندگان کیفهای دستی لاکچری چینی هستند
در این ویدیو که بیش از شش میلیون ویو قبل از پاک شدنش و انتشار مجددش توسط اکانتهای دیگر گرفته، سنگ ادعا میکند که ۸۰٪ کیفهای لاکچری در دنیا در چین ساخته میشوند.
ادعای سنگ در این ویدو این بود که برندهای این کیف های لاکچری محصولات تقریبا تمام شده خود را به کشور خود بازگردانده، لوگوی برند را روی آن قرار داده و آنها را دوباره بسته بندی میکنند.
بنا بر گفته سنگ، با این روش این کیف ها به عنوان کیفهایی ساخته شده در ایتالیا (Made in Italy) یا ساخته شده در فرانسه (Made in France) به نظر آمده و دیگر چینی نخواهند بود.
ولی واقعیت چیز دیگری است و تولیدکنندگان کیفهای لاکچری چینی هستند.
سنگ و دیگر کاربران تیک تاک که این ادعا را مطرح کردند میگویند که برای تولید کننده اصلی (Original equipment manufacturer) این کیفهای لاکچری کار میکنند. این واژه OEM دلالت بر کارخانههایی دارد که محصولاتی را تولید میکنند که بعدا توسط شرکتهای دیگر با نام و برند خودشان به فروش میروند.
در ویدیوها دیگر، ضمن اشارهای مستقیم به ۱۴۵٪ تعرفهای که توسط رئیس جمهور ایالت متحده آمریکا بر روی کالاهای چینی گذاشته شده، کاربران تیک تاک به مخاطبان خود توصیه میکنند تا با خرید آنلاین این محصولات از تولیدکنندگان چینی از آن ها حمایت کرده و محصولات را به صورت مستقیم از آن ها خرید کنند.
در بعضی از این ویدیوهای تیک تاک، تولید کنندگان محتوا اشاره میکنند که کارگران چینی بسیار ماهر بوده و هزینههای ساخت یک کیف لاکچری را به تفکیک بیان میکنند.
آیا برندهای لاکچری محصولات خود را در چین تولید میکنند؟
در ترند تولیدکنندگان کیفهای لاکچری چینی هستند ویدیوهای تولید شده به زبان انگلیسی بوده و قیمتها به دلار گفته میشوند. این موضوع نشان میدهد که مخاطب هدف این تولیدکنندگان ویدیوهای تیک تاک آمریکاییهایی هستند که از برندهای لاکچری اروپایی خرید میکنند.
اما حقیقت چیست؟ آیا تولیدکنندگان کیفهای لاکچری چینی هستند؟
آیا کیف لاکچری برکین چینی است
بر خلاف آنچه که بعضی از این تولیدکنندگان محتوای تیک تاک ادعا می کنند، قوانین سفت و سختی برای لیبل گذاری کالاهای اروپایی وجود دارد.
برای این که این کالاها بتوانند لیبل ساخته شده در اروپا (Made in Europe) را داشته باشند، مرحله آخر کلیدی تولید محصول باید در یکی از کشورهای اروپایی اتفاق بیافتد.
خانههای مد لاکچری از این قانون به خوبی مطلع هستند و برندی مانند هرمس در وب سایت خود لیستی از مناطق جغرافیای مختلفی که محصولات خود را در آنها تولید میکند منتشر کرده است. هیچ یک از این مناطق جغرافیایی که در وب سایت هرمس به آن ها اشاره شده در چین نیستند.
برند لویی ویتون هم مانند هرمس به مناطق جغرافیایی که محصولات خود را در آن ها به فروش میرساند اشاره کرده و در آن لیست هم نامی از منطقهای در چین به چشم نمیخورد.
در مقابل، برندهایی مانند رالف لورن و پرادا که در طیف طبقه بندی برندهای لاکچری در طبقه برندهای سطح پایین لاکچری شناخته میشوند فرآیند تولیدشان در چین انجام میشود.
همانطور که گفتیم این مورد برای برندهایی فوق لاکچری مانند هرمس مصداق کمتری دارد و به نظر نمیرسد که بخشهای انتهایی فرآیند تولید آنها در چین اتفاق افتاده باشد.
این محتواهای ویرال سبب شده که صنعت لاکچری با شک و شبهه زیاد همراه باشد و دیگر نمیتوان گفت که برندی وجود دارد که محصولات آن ۱۰۰٪ در چین تولید نمیشود. تمامی این برندها فروشگاههایی در چین دارند و تا همین اواخر برایشان بازاری مانند چین بسیار داینامیک بود.
چینیها دارای امکانات، کارخانهها و فروشگاههای مختلف برای تولید و فروش این آیتمها هستند.
البته بنابر نظر کارشناسان بسیاری از محصولاتی که در این ویدیوهای تیک تاک به نمایش درآمده فیک بوده و با محصول اصلی متفاوت هستند.
تولید محصولات لاکچری در چین
بنابراین به نظر میرسد که ادعای این تولیدکنندگان محتوا برای این که نماینده کارخانههای OEM هستند که محصولات لاکچری در چین تولید می کنند کاذب است. دلیل اقدام این افراد نیز به نظر مقاصد سیاسی است.
به نظر میرسد که چینیها قصد معرفی محصولات فیک و تقلبی را دارند تا در مقابل جنگ اقتصادی آمریکا خودی نشان دهند. البته این اولین بار نیست که این اتفاق روی میدهد و بعد از جنگ روسیه و اکراین و خروج برندهای اروپایی از بازار روسیه هم شاهد این رویداد بودیم. در آن زمان هم محصولات تقلبی ترکیهای وارد بازار روسیه شدند تا جایگزینی برای برندهای مطرح اروپایی باشند.
اگه میخوای زودتر از بقیه از اخبار هیجان انگیز فیوشکا با خبر بشی ایمیلت رو وارد کن