در پاسخ به سوال طراح لباس کیست باید ابتدا فرآیند آن را تعریف کنیم. طراحی لباس در حقیقت یک هنر است که در آن از ترکیب طرحها، حجمها و رنگها استفاده شده تا یک محصول نهایی مانند لباس، مانتو، شال مزونی و …. خلق شود. فردی که این طراحی و ترکیب را انجام می دهد طراح لباس نامیده می شود.
در این مطلب از وب سایت فیوشکا به این سوال طراح لباس کیست پاسخ داده و مراحلی که طی کردن آن برای فعالیت در این حرفه شغلی نیاز است را بیان می کنیم.
طراح لباس کیست؟
به فرد هنرمندی که بر اساس سبک کاری خود و با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و بررسی و تجزیه و تحلیل ترندهای تازه به طراحی یک لباس با در نظر گرفتن مدل، رنگ و پارچه ای خاص می پردازد طراح لباس گفته میشود. بنابراین در پاسخ به پرسش طراح لباس کیست میتوان گفت طراح لباس فردی است که وظیفه دارد نمونه طرح لباس را به صورت دستی و یا کامپیوتری مدل سازی کند.
این دسته از طراحان برای تولید محصولات و لباسهای تازه، اتفاقات و شرایط روز جامعه را در نظر میگیرند. در این مسیر و برای انجام طراحی های خود به نیازها و سلیقه مخاطبان هدفشان نیز توجه می کنند. این طراحان در بسیاری از مواقع از طبیعت، مکانها، حیوانات و… نیز الهام میگیرند تا طرحی نو را خلق کنند. برخی از این طراحان برای خلق طرح های جدید اتود های دستی می زنند و برخی دیگر با استفاده از ابزارهای دیجیتال این طرح ها را ایجاد می کنند.
مسیر شغلی طراح لباس
پس از پاسخ دادن به سوال طراح لباس کیست بهتر است تا موقعیت شغلی این حرفه را بررسی کنیم. گزینه های مختلفی برای فعالیت در این حرفه شغلی وجود دارد. یکی از این انتخاب ها، فعالیت کردن در زمینه طراحی لباس به صورت فریلنسرینگ است. این نحوه فعالیت در حال حاضر به شدت متداول شده است. فعالیت کردن به صورت فریلنسینگ در واقع نوعی کار کردن مستقل است. برای این منظور میتوان طراحیهای خود را از طریق اینترنت یا فروشگاه اینترنتی به فروش رسانده و محصولات خود را به برند تبدیل کرد.
انتخاب دیگری که برای طراحان لباس وجود دارد کار کردن در مراکز تولید پوشاک یا برندهای مختلف است. در عین حال، این دسته از افراد می توانند به عنوان طراح لباس در سینما و تئاتر یا در شرکتهای طراحی فعالیت کنند.
مشغول شدن در شرکت های طراحی برای بسیاری از طراحان منافع زیادی دارد. به این ترتیب، می توانند تجربه بیشتری کسب کنند، با سلیقه و ذائقه مخاطبان خود بهتر آشنا شده و اطلاعات مناسبی در مورد بازاری که با آن سر و کار دارند بدست آورند. به این ترتیب، پس از مدتی و با داشتن تجربه بیشتر در زمینه طراحی لباس می توانند به عنوان مدیر بخش طراحی در یک شرکت یا برند معتبر استخدام شوند.
مسیر شغلی دیگری که برای طراحان لباس وجود دارد کار کردن در شرکتهای تولید انبوه پوشاک یا همکاری کردن با برندهای مختلف است. در این تیم های طراحی، اغلب یک فرد به عنوان سرپرست یا مدیر طراحان قرار دارد. وی خلاقیت بیشتری نسبت به بقیه داشته و میتواند نمونه طراحی دیگر افراد تیم را تأیید یا تصویب کرده یا تغییر و تحولاتی در آن ایجاد کند.
طراحان لباس معمولاً احساسات خود را به کار بسته و از آن برای طراحی یک لباس و سپس تولید آن استفاده می کنند. همانطور که گفته شد این دسته از افراد میتوانند در شرکتهای کوچک یا بزرگ تولید و طراحی پوشاک مشغول به فعالیت شوند. در یک شرکت کوچک، طراح لباس وظایف مختلفی را بر عهده دارد. وظایف یک طراح لباس در این دسته از شرکت ها میتواند شامل تمامی مراحل کار از طراحی تا دوخت و تولید لباس باشد. در حالی که وظایف طراح لباس در شرکتهای بزرگ تولید یا طراحی پوشاک بسیار متفاوت است. بنابراین، وظایف طراح لباس در شرکت به حیطه فعالیت آن شرکت و ابعاد آن بستگی دارد.
برای طراح لباس شدن چه مسیری را باید طی کرد؟
کسب مهارتهای مورد نیاز
برای وارد شدن به هر حرفه یا فعالیت هنری لازم است تا در ابتدا ارزیابی از مهارتهای خود انجام دهید. سپس در صورت نیاز مهارتهای مورد نیاز برای ورود به حرفه و کسب و کار مورد نظر را به دست آورید.
برای وارد شدن به حوزه طراحی لباس مهارتهای خاصی مورد نیاز است. از جمله این مهارتها میتوان به اطلاع در مورد ترندهای روز دنیا و جریان مد اشاره کرد. همچنین برای ورود به این حرفه هنری لازم است تا شناخت کافی و کاملی از مبانی هنرهای تجسمی داشت. برای این منظور باید با مباحث مرتبط با رنگ، ترکیببندی و… به خوبی آشنا باشید.
از دیگر مهارتهای مورد نیاز برای طراحی لباس میتوان به شناخت و آشنایی کامل با انواع دوخت یا چاپ پارچه و… اشاره کرد. همچنین لازم است به طور کامل انواع پارچه را بشناسید و از خواص فیزیکی و شیمیایی هر یک از انواع این محصولات، اطلاعات کافی را به دست آورید و بدانید که نحوه خواب یا حرکت آنها بر روی بدن به چه صورت است.
داشتن مهارت کافی در طراحی و نقاشی از دیگر تواناییهای مورد نیاز برای ورود به این شغل است. همچنین باید چشمی بسیار تیزبین و دقیق داشته و به جزئیات توجه زیادی کنید.
کسب مدارک تحصیلی لازم
بسیاری از افراد بدون گذراندن تحصیلات دانشگاهی و آکادمیک خاصی در زمینه طراحی لباس وارد این شغل شده و به موفقیتهای بسیاری نیز دست پیدا می کنند. بنابراین میتوان گفت تحصیلات آکادمیک در این حرفه نقش چندان قابل توجهی ندارد. این در حالی است که برخی از کارفرمایان و یا شرکتهای طراحی لباس برای استخدام طراحان مورد نظر خود، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط را بسیار مهم میدانند. اما برخی دیگر به مدرک تحصیلی و دانشگاهی توجه خاصی نشان نمیدهند. این دسته از کارفرمایان به تجربه کاری مرتبط شما و نوع کارتان توجه بیشتری می کنند.
اما بهتر است در این رشته حداقل دوره کارآموزی مناسبی را گذراند تا اطلاعات بیشتری کسب کرد. این دوره آموزشی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید با فضای کسب و کار در این حرفه آشنایی کافی پیدا کرده و از طرف دیگر از سلیقه و ذائقه مشتریان هدف خود نیز مطلع شوید.
بسیاری از طراحان لباس در رشته طراحی مد در سطوح تخصصی آن تحصیل میکنند و برخی از این افراد نیز دورههای جامع و کامل این حرفه را پشت سر میگذارند. بسیاری از افرادی که در این رشته فارغالتحصیل میشوند در ابتدا برخی از وظایف جزئی را در محیط کار بر عهده میگیرند و پس از آن به مرور زمان با کسب تجربه و سابقه کافی، به جایگاه مورد نظر خود در طراحی لباس ارتقا پیدا میکنند.
اگه میخوای زودتر از بقیه از اخبار هیجان انگیز فیوشکا با خبر بشی ایمیلت رو وارد کن