Michael Kors

لوگوی برند مایکل کورس

مایکل کورس، یکی از مشهورترین طراحان آمریکایی است که به واسطه برند موفق فشن خود با همین نام و همچنین حضور در برنامه‌های تلویزیونی به عنوان داور در میان عموم شناخته شده است. در این مطلب از وب سایت فیوشکا، داستان زندگی مایکل کورس را بیان می‌کنیم. 

برندمایکل کورس
پایه گذار
مایکل کورس
داستان زندگی مایکل کورس

دوران کودکی مایکل کورس

مایکل کورس با نام کارل اندرسون جونیور (Karl Anderson Jr) در ۹ آگوست سال ۱۹۵۹ در لانگ آیلند (Long Island) به دنیا آمد.

فعالیت در دنیای فشن و مد را از همان دوران کودکی آغاز کرد و به عنوان مدل در کمپین‌های تبلیغاتی محصولاتی مانند دستمال کاغذی و کورن‌فلکس‌های لاکی چارمز حضور داشت.

والدین مایکل کورس در دوران کودکی او از هم جدا شدند. نام کارل در سن پنج سالگی بعد از ازدواج مادرش با تاجری به نام بیل کورس (Bill Kors) تغییر کرد. به گفته مایکل کورس، مادرش به او گفت حال که نام خانوادگی جدیدی پیدا کرده‌ای چرا اسم کوچکت را هم تغییر ندهیم؟

به این ترتیب، نام مایکل به عنوان اسم کوچک برای او انتخاب شد و نام دوم دیوید نیز برای اسم وسط او برگزیده شد. از همین جا بود که داستان زندگی مایکل کورس کوچک رنگ و بویی جدید به خود گرفت و فعالیتش در دنیای مد به عنوان طراح شروع شد. اولین پروژه مایکل کورس، طراحی لباس عروس برای مادرش بود.

علاقه وافر مایکل کورس به فشن، نوید آینده‌ای روشن را برای او می‌داد. متأسفانه ازدواج مادرش با بیل کورس چندان دوامی نداشت. ولی علیرغم این جدایی نام مایکل کورس تغییری نکرد. دوران کودکی مایکل کورس در خانه‌ای در حومه شهر در محله مریک نیویورک سپری شد. یکی از فعالیت هایی که نقش پررنگی در داستان زندگی مایکل کورس داشت، خریدن و مطالعه مستمر مجله ووگ بود. به این ترتیب، مایکل جوان با روندها و ترند‌های صنعت فشن به خوبی آشنا شد.

او در سال ۱۹۷۰ از حومه شهر به مرکز شهر نیویورک نقل مکان کرد تا بتواند در دوره‌های موسسه فناوری مد شرکت کند. البته علاقه مایکل به شهر و جاذبه‌های آن نسبت به دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کرد بسیار بیشتر بود. این مسئله باعث شد تا بعد از دو ترم یعنی نه ماه تحصیل در این موسسه از آن‌جا اخراج شود.

مایکل کورس جوان

پس از اخراج از موسسه فناوری مد، در سال ۱۹۷۸، مایکل کورس در بوتیکی فرانسوی به نام لوتر (Lothar) مشغول به کار شد. صاحب این بوتیک شرایطی را فراهم کرده بود تا مایکل جوان بتواند اولین کلکسیون فشن خود را طراحی کرده و به فروش رساند. این کلکسیون پس از عرضه به بازار به شدت مورد توجه قرار گرفت و استقبال خوبی از آن شد. این موفقیت نقطه عطفی در داستان زندگی مایکل کورس بود و سبب شد تا بتواند اولین لاین محصولات فشن خود را تأسیس کند.

تنها سه سال پس از آغاز به کار حرفه ای در صنعت مد و فشن، یعنی در ماه می سال ۱۹۸۱، مایکل کورس کلکسیون زنانه خود را روانه بازار کرد. این کلکسیون در فروشگاه‌‌های سطح بالایی نظیر برگدورف گودمن (Bergdorf Goodman) و ساکس فیفت اونیو (Saks Fifth Avenue) برای فروش عرضه شد.

او اولین فشن شوی خود را در سال ۱۹۸۴ یعنی سه سال بعد از ارائه اولین کلکسیونش به بازار برگزار کرد. سلبریتی‌های زیادی مانند آرتا فرانکلین، شارون استون و … از جمله طرفداران برند مایکل کورس بودند.

موفقیت مایکل کورس در دنیای فشن

لباس های ساده و شیکی که مایکل کورس با دقت زیادی طراحی کرده بود و تکنیک‌های فروش جذاب و ترغیب کننده او توانست ترکیب موفقی را در صنعت فشن بیافریند. او به شهر‌‌های مختلف کشور آمریکا برای حضور در فشن شو‌های کوچک که به صورت محدود و اختصاصی در خانه‌‌‌‌ي افراد برگزار می‌شد سفر می‌‌کرد تا بتواند کلکسیون خود را ارائه کند.

داستان زندگی مایکل کورس

مایکل کورس فرد با استعدادی در زمینه فروش بود. او توانست با تکنیک‌های ترغیب کننده خاص خود در سن ۲۳ سالگی آنا وینتور را که در آن زمان سردبیر مجله نیویورک بود و بعد‌ها سردبیر مجله ووگ شد مجاب کند تا نگاهی به کلکسیونی که او طراحی کرده بود بیاندازد.

او این کلکسیون خود را با حداقل امکاناتی که در آپارتمانش در شهر نیویورک داشت به آنا وینتور نمایش داد. با این شروع، مایکل کورس توانست سلبریتی‌هایی مانند باربارا والترز را به کارش علاقه‌مند کند و همچنین موفق به کسب جوایزی برای طراحی‌های خود شد.

رو‌‌به‌رو شدن با مشکلات

سال ۱۹۹۰ در داستان زندگی مایکل کورس و مسیر شغلی‌اش با مسائل و مشکلات مالی زیاد همراه بود. در این سال رکود اقتصادی سراسر دنیا را فرا گرفته بود. البته، علیرغم تمام این مشکلات و سختی‌ها، مایکل کورس درس‌های زیادی را در این سال فرا گرفت.

او پس از پشت سر گذاشتن این مشکلات تصمیم گرفت که همواره مطابق با ارزش‌ها و باورهایش رفتار کند. با این راهکار، برندها می‌توانند رضایت و حمایت مشتریان خود را  در تمامی شرایط سخت و بالا و پایین‌های کسب و کار همراه داشته باشند.

مشکلاتی که مایکل کورس با آن‌ها رو‌به‌رو بود سبب شد تا در سال ۱۹۹۳، مایکل کورس برای چپتر ۱۱ ورشکستگی مطابق با قوانین کشور آمریکا اقدام کند. دلیل اصلی این اتفاق، امتناع کردن شرکت ایتالیایی از تولید آیتم‌های کلکسیون ارزان‌قیمت تحت لیسانس این برند بود.

با از دست دادن درآمد ناشی از این فروش محصولات تحت لیسانس برند مایکل کورس، موسس این برند مجبور شد تا در آن سال اعلام ورشکستگی کند. البته در حقیقت مجموعه‌ای از عوامل متعدد باعث بروز این اتفاق شدند. شرایط اقتصادی در آن سال وخیم بود که منجر به تعطیل شدن بسیاری از بوتیک‌های کوچک شد. به همین خاطر، فروش این برند مانند بسیاری از برند‌های دیگر کاهش پیدا کرد. در این سال، حدود ۱۵ تا ۲۰ بوتیک در سراسر آمریکا که لباس‌های برند مایکل کورس را می‌فروختند فروشگاه‌های خود را تعطیل کردند.

مطابق با قانون آمریکا، بیزنس‌هایی اعلام ورشکستگی منطبق با چپتر ۱۱ می‌کنند که در طولانی مدت ارزش درآمد‌های آتی‌شان از فروش دارایی‌های حال حاضرشان بیشتر است. به همین دلیل، اعتبار‌دهندگان به این بیزنس‌ها مهلتی می‌‌دهند تا با تغییر ساختار و ارائه برنامه‌ای برای بازپرداخت شرایط پرداخت بدهی‌های خود را مشخص کنند. برند مایکل کورس نیز از شرایط این چپتر استفاده کرد و با تغییر ساختار خود مجدداً به فعالیت در دنیای فشن و مد ادامه داد.

سرمایه‌گذاری هولدینگ LVMH

در سال ۱۹۹۷، هولدینگ LVMH بر روی برند مایکل کورس سرمایه‌گذاری کرد. به این ترتیب، لاینی از محصولات ارزان قیمت این برند برای عرضه به بازار آماده شد. در همین سال، مایکل کورس طراح یکی از برندهای زیرمجموعه LVMH به نام سلین (Celine) بود.

در این زمان از داستان زندگی مایکل کورس، او توانسته بود برند سلین را با ارائه لباس‌هایی آماده برای پوشیدن و اکسسوری‌هایی خاص متحول کند. او یک سال بعد از پیوستن به برند سلین به عنوان مدیر خلاقیت این برند انتخاب شد و تا سال ۲۰۰۴ همکاری خود با این برند را ادامه داد.

در سال ۲۰۰۴، مایکل کورس همکاری خود با سلین را قطع کرد تا تمرکز بیشتری بر روی برند خود داشته باشد. در این سال، اتفاقات زیادی برای این برند رخ داد. یک سال قبل، هولدینگ لباس‌های ورزشی (Sportswear Holdings Ltd.) تقریباً ۸۵٪ سهام این شرکت را خریداری کرده بود. لاین جدیدی از محصولات مایکل کورس با نام Michael در سال ۲۰۰۴ به بازار عرضه شد که توانست عملکرد خوبی در دوران رکود اقتصادی سال ۲۰۰۴ داشته باشد.

برند مایکل، محصولات دیگری از جمله عطر، ساعت، کیف و …را به طیف محصولات خود اضافه کرد و توانست فروشگاه‌‌های لایف استایلی را در سراسر کشور آمریکا بازگشایی کند. امایکل کورس در این سال به برنامه تلویزیونی پروژکت ران‌وی پیوست و تا سال ۲۰۱۲ همکاری خود با این برنامه را ادامه داد که نقش مهمی در افزایش محبوبیت او داشت.

عرضه سهام شرکت در بورس

یکی دیگر از زمان‌های طلایی در داستان زندگی مایکل کورس، عرضه سهام این شرکت در بورس آمریکا بود. این عرضه سهام در سال ۲۰۱۱ رخ داد. با بالا رفتن ارزش سهام شرکت مایکل کورس سه سال بعد از عرضه اولیه در بورس به میزان ۱۸٪، او میلیاردر شد. موفقیت این شرکت همچنین سهام‌دارانش در هولدینگ اسپورتسور را نیز میلیاردر کرد.

فروش خالص برند مایکل کورس در سال ۲۰۱۵ معادل ۴/۵ میلیارد دلار گزارش شده است. البته با وجود این رقم فروش، همچنان این برند به دنبال تعطیل کردن تعداد زیادی از فروشگاه‌های خود به دلیل پایین بودن میزان فروش در آن‌هاست.

هولدینگ مایکل کورس در سال ۲۰۱۷، برند جیمی چو (Jimmy Choo) را در قراردادی به ارزش ۱/۲ میلیارد دلار خرید. سپس برند ورساچه را به ارزش ۲/۲ میلیارد دلار خرید و پس از این خرید نام خود را  به هولدینگ کاپری (Capri Holdings Ltd) تغییر داد.

مایکل کورس برنامه‌های بسیار زیادی برای برند ورساچه دارد، از جمله این برنامه‌ها، افزایش میزان فروش این برند است. افزایش میزان فروش آنلاین، بازگشایی فروشگاه‌های جدید و توسعه دادن این کسب‌و‌کار به بازارهایی مانند آسیا از جمله برنامه‌ها برای تحقق این هدف در مورد برند ورساچه است.

از طرف دیگر، مطابق با برنامه‌های هولدینگ کاپری، قرار است تا فروش کفش و اکسسوری‌ها در برند ورساچه افزایش پیدا کند. به عقیده مایکل کورس، سایر برندهای لاکچری ایتالیایی در مقایسه با برند ورساچه فروش‌های میلیارد یورویی دارند. به همین دلیل، مشخص است که برند ورساچه به خوبی نتوانسته تاکنون از ظرفیت‌های موجود خود استفاده کند ولی این شرایط به‌‌زودی تغییر خواهد کرد زیرا این برند اکنون منابع هولدینگ کاپری را در اختیار دارد.

هولدینگ کاپری و برند مایکل کورس همچنان به رشد فزاینده خود در دنیای مد و فشن ادامه داده و برنامه‌های خود برای توسعه و گسترش برند را اجرایی می‌کنند.

برای اطلاع یافتن از آخرین اخبار دنیای مد و فشن در خبرنامه وب‌ سایت فیوشکا عضو شوید.