یکی از مشاغل مطرح در صنعت فشن، توسعه دهنده محصول می باشد. در این مطلب از وب سایت فیوشکا به سوال توسعه دهنده محصول کیست پاسخ داده و مسیر شغلی این حرفه را بررسی می کنیم.
تمرکز در حرفه توسعه دهنده محصول در صنعت فشن
در صنعت پوشاک، توسعه دهندگان محصول به نوعی مدیران مارکتینگ این کسب و کارها به شمار می روند. بر این اساس، وظیفه تجزیه و تحلیل لاین های محصولات مختلف برند و مشخص کردن لاین هایی که با در نظر گرفتن شرایط حال حاضر اقتصادی در صنعت به صرفه تر هستند بر عهده افراد شاغل در این حرفه است.
در این عنوان شغلی، تمرکز بیشتر بر مباحث مرتبط با کسب و کار است ولی وجود درک مناسبی از فشن نیز برای کار در این حرفه مورد نیاز است. این درک صحیح و مناسب می توانند به توسعه دهندگان محصول در صنعت فشن در اتخاذ تصمیم های مارکتینگ مناسب در حیطه شغلی خود کمک بسیاری کند.
توسعه دهنده محصول در صنعت فشن در شرکت های فعال در این زمینه در کنار طراح و بخش تولید کار می کند. توسعه دهنده محصول در صنعت فشن به مدیر این بخش گزارش می دهد.
بک گراند تحصیلی توسعه دهنده محصول در صنعت فشن
در پاسخ به سوال توسعه دهنده محصول در صنعت فشن کیست باید بک گراند تحصیلی که برای این شغل مورد نیاز است را بیان کنیم. معمولاً یک توسعه دهنده محصول در صنعت فشن، تحصیلاتی مرتبط در زمینه طراحی به خصوص در فیلدهای فشن و خرده فروشی دارد. در عین حال، داشتن مدرک لیسانس با گرایش مدیریت بازرگانی فشن و مد یا مدرک لیسانس مدیریت بازرگانی در صنعت دیگری برای این حرفه نیاز است.
در رشته تحصیلی مدیریت بازرگانی فشن و مد ترکیبی از دروس مرتبط با بیزنس و دروس تئوری مرتبط با طراحی فشن گنجانده شده است. در دروس تئوری فشن، مباحثی مانند کاربرد انواع پارچه و تاریخچه روندها و ترندهای صنعت مد بیان می شود.
تحصیل در رشته لیسانس این رشته، مستلزم گذراندن دروس مرتبط در رشته بیزنس، تبلیغات، اقتصاد، مالی، ریاضیات، آمار، علوم کامپیوتر، فشن و طراحی است. آموزش علوم کامپیوتر در این مقطع تحصیلی برای ایجاد آمادگی در میان دانشجویان برای کاربرد این دانش در دنیای تجارت الکترونیک فشن است.
در بعضی از دوره های لیسانس این رشته، دوره کارآموزی برای مارکتینگ گنجانده شده تا دانشجویان را در این زمینه نیز به خوبی آموزش دهند. البته، برای مشاغل رده بالاتر در حرفه توسعه دهنده محصول در صنعت فشن داشتن تجربه در زمینه مارکتینگ یا تبلیغات از ضروریات است.
ورود به این حرفه به سادگی بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی در رشته های ذکر شده امکان پذیر است. ولی پیشرفت در این شغل، نیازمند داشتن چندین سال تجربه کاری حرفه ای مرتبط در زمینه های مشابه است. از جمله نیازمندی های دیگر این شغل نیز داشتن پورتفلیو کاری است.
مهارت های مورد نیاز برای کار در این رشته
در ادامه مطلب توسعه دهنده محصول در صنعت فشن کیست به بررسی مهارت های مورد نیاز برای این حرفه می پردازیم. این مهارت ها در کنار تحصیلات مرتبطی که برای این رشته ذکر شدند برای موفقیت در این زمینه مورد نیاز هستند.
این حرفه شغلی نیز مانند سایر شاخه های فشن به داشتن توانایی های هنری و خلاقیت نیاز دارد. علاوه بر این، فردی که به عنوان توسعه دهنده محصول در صنعت فشن فعالیت می کند باید توجه زیادی به جزئیات داشته باشد.
در عین حال، داشتن مهارت های ارتباطی قوی نیز برای موفقیت در این حرفه شغلی مورد نیاز است. فردی که در زمینه توسعه محصول در صنعت فشن فعالیت می کند باید بتواند ارتباط کاری مناسبی را با سایرین برقرار کند. نتیجه این ارتباطات موثر توسعه محصولات فشن برای تولید کنندگان و خرده فروشان است.
برای کار در این زمینه به چه اطلاعاتی مورد نیاز است؟
کار کردن در زمینه توسعه دهنده محصول در صنعت فشن به داشتن اطلاعات در زمینه های مختلفی نیاز دارد. به عنوان مثال، نیاز است تا با فرآیند های طراحی در صنعت فشن آشنایی کامل داشت. در عین حال، باید درک عمیقی در مورد زیبایی شناسی در پوشاک و تصویر داشت. داشتن اطلاعات دیگری نیز مانند شناخت عادت های رفتاری مصرف کنندگان در زمینه هزینه کردن در صنعت فشن، آشنایی با بازار هدف، نقش صنعت نساجی و پارچه در اقتصاد جهانی نیز از دیگر موارد لازم در این زمینه شغلی است.
از طرف دیگر، یک توسعه دهنده محصول در صنعت فشن باید ویژگی های مواد اولیه مورد استفاده در این صنعت را شناخته و بتواند هزینه ها را به خوبی تحلیل کند. آشنایی با روندها و ترندهای صنعت فشن نیز از جمله اطلاعاتی است که باید در این شغل داشت.
شرح شغلی یک توسعه دهنده محصول در صنعت فشن
بیان شرح وظایف یک توسعه دهنده محصول می تواند در تکمیل پاسخ به پرسش توسعه دهنده محصول در صنعت فشن کیست کمک کننده باشد. حرفه توسعه دهنده محصول در صنعت فشن با انجام وظایف مختلف و متنوعی در خرده فروشی یا برند فعال در زمینه پوشاک مرتبط است.
بخشی از وظایف توسعه دهنده محصول در صنعت فشن توأم با برنامه ریزی، توسعه و ارائه محصولاتی مرتبط با فشن مطابق با نیازهای خاص بازار فشن یا خرده فروشی است. توسعه دهندگان محصول در صنعت فشن به طور مستقیم با تیم های طراحی و فنی همکاری می کنند. آن ها باید کلکسیون محصولات هر فصل را از مرحله ایده پردازی برای طرح تا تولید محصول اولیه (Prototype) توسعه دهند.
این حرفه شغلی معمولاً همراه با مسافرت های زیادی است. متخصصان این حرفه در این سفر ها باید روندهای تازه صنعت فشن، ایده ها و مفاهیم جدید در این صنعت را به خوبی بررسی کنند. مهم نیست که در چه فیلدی از صنعت فشن فعالیت می کنند، این بررسی باید به صورت جامع در همه فیلدهای صنعت انجام شود.
به این ترتیب، اگر توسعه دهنده محصول در صنعت فشن در هر یک از فیلد های لباس های زنانه، مردانه، بچه گانه، اکسسوری، کفش و … مشغول فعالیت است، باید اطلاعات مناسبی در مورد ترندها و روندها، ایده ها و مفاهیم جدید در بخش های دیگر نیز به دست آورد.
تهیه جزئیات فنی محصول و پی گیری کردن فرآیند توسعه محصول از مرحله طراحی های ابتدایی یا ایجاد سمپل های نهایی از جمله وظایف این عنوان شغلی است. همچنین وظایفی مانند برقراری ارتباط با کارخانه ها و سفر کردن به کشورهای دیگر به منظور پی گیری میزان پیشرفت فرآیند تولید محصول در کارخانه های واقع در آن کشورها را نیز بر عهده دارد.
در عین حال، کارهای دیگری مانند تأمین پارچه، سفارش مواد اولیه و برقراری ارتباط با فروشنده ها نیز جزء شرح وظایف یک توسعه دهنده محصول در صنعت فشن است.
نتیجه نهایی این شغل، تولید محصولاتی با کیفیت و در سطحی است که هم تولید کننده آن و هم مصرف کننده آن در صنعت فشن و خرده فروشی از آن لذت ببرند.
مسیر شغلی یک توسعه دهنده محصول در صنعت فشن
همان طور که در ابتدای مطلب، توسعه دهنده محصول در صنعت فشن کیست بیان شد، برای کار در این حیطه شغلی داشتن مدرک لیسانس موررد نیاز است. بسیاری از فارغ التحصیلان مقطع لیسانس مدیریت بازرگانی با گرایش فشن، پس از سپری کردن دوران دانشگاه مدتی را در مشاغل رده پایین مارکتینگ یا تبلیغات مشغول به فعالیت می شوند.
در عین حال، ممکن است مدتی به عنوان نماینده فروش یا متخصص روابط عمومی در شرکت های تولید کننده لباس فعالیت کنند. همچنین، کار کردن به عنوان خریدار یا نماینده خرید برای فروشگاه های خرده فروشی لباس نیز پس از دوران فارغ التحصیلی در این گرایش متداول است.
کار کردن در این زمینه های شغلی سبب می شود تا این افراد درک مناسبی از صنعت فشن پیدا کنند. بر این اساس، آمادگی لازم برای انجام تصمیم گیری های مناسب در مورد مسائل مهم کسب و کار در صنعت فشن را پیدا می کنند. از جمله این تصمیم ها، تصمیم در مورد لاین های محصولی است که باید به بازار عرضه شوند یا استراتژی های مارکتینگ است که برای کسب و کار مناسب باشند.
بعد از کسب این تجربه ابتدایی، افراد می توانند با ارتقاء شغلی در سمت توسعه دهنده محصول در صنعت فشن مشغول به فعالیت شوند. بالاترین رده شغلی در این حرفه مدیریت محصول است.
افراد با کسب تجربه مدیریتی یا کسب موفقیت های شغلی می توانند در مشاغل رده بالاتر در این حیطه شغلی فعالیت کنند. به این ترتیب، با داشتن چنین رزومه قوی قدرت رقابتی خود را در میان سایر متقاضیان برای مشاغل رده بالای این حرفه می توانند افزایش دهند.
مسیر شغلی دیگری که در این زمینه وجود دارد، کسب MBA با گرایش مدیریت فشن یا بازرگانی فشن یا مدیریت خرده فروشی است. در این رشته های تحصیلی، دروس پیشرفته ای در زمینه بیزنس و فشن تدریس می شود. داشتن MBA سبب ارتقاء مهارت های شغلی این افراد شده و به بهبود رزومه متقاضیان حرفه ای کسب و کار که به دنبال مشاغل رده بالای این رشته هستند کمک مناسبی می کند.
میانگین حقوق دریافتی برای موقعیت شغلی توسعه دهنده محصول در صنعت فشن در آمریکا، سالانه ۵۶ هزار دلار است.
اگه میخوای زودتر از بقیه از اخبار هیجان انگیز فیوشکا با خبر بشی ایمیلت رو وارد کن