مد و لباس

برند فندی چگونه شکل گرفت؟

برند فندی چگونه شکل گرفت

در صنعت مد و فشن برندهای متنوعی مشغول به فعالیت هستند که هریک ویژگی خاصی دارند. یکی از مشهورترین برندهای صنعت فشن که محصولات آن کیفیت فوق العاده ای داشته و طرفداران زیادی دارند، برند فندی است. این برند دارای رده محصولات متنوعی است و در میان دنبال کنندگان دنیای فشن با ویژگی هایی نظیر لاکچری، سنت، خلاقیت و تجربه شناخته می شود. 

این مطلب فیوشکا را تا پایان دنبال کنید تا با خالق و تاریخچه این برند آشنا شوید.

معرفی برند 

فندی، برندی ایتالیایی است که آن را با کیف دستی های خاصش که با دقت و ظرافت زیادی تولید می شوند و لوگوی متمایزش که از دو حرف F تشکیل شده در دنیای فشن می شناسند. این برند ۱۰۰ ساله، همواره برای ذهن های خلاق منبع الهامی برای آفرینش بدیع ترین و نوآورانه ترین آثار در صنعت مد و لباس بوده است. 

علیرغم این پیشینه تاریخی، فندی همواره مطابق با روندهای روز دنیا پیش رفته و مشتریان وفادار این برند همواره بی صبرانه برای خرید کلکسیون های مختلف آن مشتاق هستند. برند فندی که با گذشت ۱۰۰ سال هنوز هم توسط اعضای این خانواده مدیریت می شود، تقریباً همان رنگ و بوی گذشته را از زمانی که کارل لاگرفلد جوان در آن به عنوان مدیر خلاقیت مشغول به فعالیت بود، حفظ کرده است. کارل لاگرفلد توانست مشتریان این برند را متنوع تر کرده و محصولاتی را تحت این برند به بازار عرضه کند که قابل دسترسی برای عموم بود. او توانست از مواد اولیه متفاوت استفاده های خاص و خارق العاده ای در طراحی محصولات برند کند.

تاریخچه برند فندی

آدل و ادوارد فندی خالقان برند فندی

آدل و ادوارد فندی خالقان برند فندی

آدل و ادواردو فندی (Adele and Edoardo Fendi)، برند فندی را در سال ۱۹۲۵ در شهر رم ایتالیا خلق کردند. در ابتدا این برند به صورت خانه مد بود و از همان آغاز فعالیتش برندی لاکچری شناخته می شد. محصولات اولیه این برند کیف دستی و محصولات چرمی بودند. در کنار این محصولات، لاین خز نیز به کسب و کار فندی اضافه شد و هنوز هم این برند را با این دو گروه خاص از محصولات می شناسند. 

برند فندی با جسارت‌ ها و ایده‌ های خلاقانه ادل و ادواردو در استفاده از خزهای گران ‌قیمت به‌ سرعت مشهور شد. این زن و شوهر در زمان فعالیت خود تنها از طراحان ماهر و زبردست کمک می‌گرفتند و همین آن ها را به یک برند لاکچری تبدیل کرد.

فندی از ابتدا برندی خانوادگی بود، آدل و ادوارد فندی و پنج دخترشان همه بخش های این کسب و کار را خود اداره می کردند. ادوارد، پدر خانواده در سال ۱۹۴۶ فوت کرد ولی این کسب و کار با همکاری ادل و دخترانشان به فعالیت خود ادامه داد. مأموریت این برند ایجاد خانه ای برای نوآوری و زیبایی در صنعت مد بود که هرگز در ادامه روند فعالیتش این مأموریت فراموش نشد.

دختران خانواده فندی

دختران خانواده فندی

یکی از طراحان ماهر و زبردستی که به فندی پیوست و توانست آن را متحول کند، کارل لاگرفلد بود. او کار خود را در این برند در سال ۱۹۶۵ آغاز کرد. لوگوی دو حرفی F برند فندی توسط او طراحی شد که برگرفته از کلمه «خزهای سرگرم کننده» (Fun Furs) بود. او خود برای خلق این لوگو ایده پردازی کرده بود.

محصولات تولید شده از خز که امروزه طرفداران زیادی در دنیای مد ندارند، در دهه ۷۰ میلادی محصولاتی پرطرفدار به شمار می رفتند. لاگرفلد با استفاده از این محصولات توانست فندی را توسعه داده و آن را به عنوان آتلیه ای برای محصولات خز در دنیا تبدیل کند. 

او کاربرد خز را به طراحی کت ها محدود نکرد و این ماده اولیه را در تولید اکسسوری های مختلف، طراحی های آماده و هر محصولی که ممکن بود ذهنش به آن خطور کند به کار برد. به این ترتیب، خز را برای مشتریان طبقه متوسط دسترس پذیر کرد و هیجان تازه ای به آن بخشید. این ابداع کارل لاگرفلد سبب شد تا افراد این طبقه نیز بتوانند از این محصولات تولید شده با خز در استایل خود استفاده کنند.

از طرف دیگر، کارل همکاری نزدیکی را با دختران فندی که در آن زمان به شدت نقش فعال و تأثیرگذاری در این برند داشتند آغاز کرد که منجر به ایجاد نوآوری های بیشتر در محصولات این برند شد. این همکاری محصولات فندی را به شدت خلاقانه کرد، تنوع رنگی آن ها را افزایش داد و سبب خاص شدن و افزایش شمار طرفداران این محصولات شد.

خز که در گذشته محصولی رده بالا و گران قیمت بود وصرفاً طبقه مرفه از آن استفاده می کردند، توسط ذهن خلاق کارل لاگرفلد به محصولی تبدیل شد که عموم مردم نیز قادر به استفاده از آن بودند. او تغییراتی در خزهایی با کیفیت پایین تر ایجاد می کرد تا قیمت به صرفه ای داشته باشند و افراد این طبقه نیز توانایی خرید آن را پیدا کنند.

نوآوی دیگری که کارل لاگرفلد در فندی ایجاد کرد، معرفی کلکسیون آماده برای پوشیدن و کفش های فندی در سال های ۱۹۷۷ و ۱۹۷۸ بود. 

دهه ۷۰ میلادی با رشد خارق العاده برند فندی همراه بود. کلکسیون های متنوعی از این برند در این ده سال معرفی شدند که محصولات چرمی و خز پرچمدار آن ها بودند. حضور درخشان کارل لاگرفلد در فندی ۵۴ سال ادامه پیدا کرد. این طولانی ترین مدت حضور یک طراح در یک برند در صنعت فشن و مد محسوب می شود.

تکامل برند فندی

با مرگ آدل فندی در سال ۱۹۷۸، این برند با شوک مواجه شد ولی خانواده توانستند روند رو به رشد برند را حفظ کنند. هر یک از دختران خالق این برند بخشی از خانه مد را تحت کنترل خود گرفتند در حالیکه کارل لاگرفلد همچنان رهبری تیم خلاقیت این برند را بر عهده داشت. در طی سال های آتی، برند فندی همچنان به رشد و تکامل خود ادامه داد و همواره جزء برندهای پیشتاز دنیای مد و فشن بود. انجام نوآوری های مستمر توأم با حفظ ارزش های برند و ریشه های ایتالیایی خود از ویژگی های برند فندی و از عوامل موفقیت آن است.

دهه هشتاد میلادی با تغییرات شگرفی برای فندی همراه بود. در این دهه این برند توانست فعالیت خود را هر چه بیشتر گسترش داده و محصولات خود را در بوتیک هایی در سراسر دنیا عرضه کند. از جمله فعالیت های دیگر این برند در دهه هشتاد میلادی، طراحی لباس رسمی برای دفتر پلیس رم و ارائه لاین عطرهای زنانه و مردانه به بازار بود. سومین نسل خانواده فندی در این دهه کار خود را در این برند آغاز کردند. با حضور این زنان، لباس هایی جدید طراحی شد و کسب و کار این برند به میزان بیشتری گسترش یافت. 

مشهورترین محصول فندی

بدون شک یکی از مشهورترین محصولات این برند، کیف مستطیلی شکل فندی (Fendi Baguette) که باگت فندی نیز نامیده می شود است. این کیف که در سال ۱۹۹۰ توسط سیلیویا ونتورینی فندی (Silvia Venturini Fendi) طراحی شد و تحولی عظیم در لاین کیف های این خانه مد ایجاد کرد. این کیف مورد استقبال سلبریتی های زیادی مانند مدونا، نائومی کمپبل و … قرار گرفت. این کیف در عین سادگی و شیکی، تنوع زیادی داشت و در سال های آتی الهام بخش خلق محصولات خاص دیگر برند فندی شد. با گذشت این همه سال این کیف همچنان یکی از محصولات پرطرفدار و پرفروش این برند است. 

کیف باگت فندی

کیف باگت فندی

فروش فندی به LVMH

مو هنسی (Moet Hennesy) و پارادا استراک (Prada Struck) در سال ۱۹۹۹ قراردادی را برای در اختیار گرفتن برند فندی با این برند منعقد کردند. علیرغم فروش برند فندی به LVMH در این سال، خانواده فندی همچنان مدیریت این برند را بر عهده گرفتند.

سیلیویا فندی مدیر برند فندی

سیلیویا فندی مدیر برند فندی

فندی در سال های آتی با مدیریت این خانواده و حفظ ارزش های برند و ریشه های ایتالیایی خود به رشدش ادامه داد. در سال ۲۰۲۰، طراح جدیدی به نام کیم جونز (Kim Jones) به عنوان مدیر هنری لاین های هوت کوتور، آماده برای پوشیدن و کلکسیون خز زنانه به برند فندی پیوست. او همکاری نزدیکی با خانواده فندی، به خصوص سیلویا که همچنان در رأس هرم مدیریتی این برند نقش آفرینی می کند، دارد. کیم که در لاین مردانه برند دیور نیز فعالیت دارد، اولین حضور خود را در لاین لباس های زنانه  در فندی تجربه می کند. بعد از کارل لاگرفلد، کیم جونز اولین نفر خارج از خانواده فندی است که به این برند می پیوند. 

آینده برند فندی

فندی هم مانند سایر خانه های فشن اهداف مختلفی برای توسعه پایدار، استفاده از مواداولیه بازیافتی و تولید با ایجاد کمترین میزان زباله دارد. البته، بر خلاف برند پارادا که قصد دارد تا به طور کلی لاین محصولات خز خود را متوقف کند، فندی تصمیم خاصی برای توقف کاربرد این ماده اولیه در محصولات خود ندارد. 

اگر علاقه به خواندن مطالب بیشتر از دنیای فشن دارید در خبرنامه فیوشکا عضو شوید.

779 بازدید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *