مد و لباس

کمد لباس کپسولی چیست؟ چگونه آن را چیدمان کنیم؟

کمد لباس کپسولی چیست

شاید شما هم مانند بسیاری دیگر، هر روز صبح با این چالش مواجه می شوید که چه لباسی را انتخاب کنید تا احساس راحتی در آن داشته باشید یا اصلا احساس می کنید لباس مناسبی برای پوشیدن ندارید. داشتن کمد کپسولی می تواند راه حل مناسبی برای شما باشد. باید بگوییم که مشکلاتی که به آن ها اشاره شد فراگیر بوده و در این مورد شما تنها نیستید. در این مطلب از وب سایت فیوشکا شما را با کمد لباس کپسولی و نحوه چیدمان آن آشنا می کنیم.

 

کمد لباس کپسولی (Capsule Wardrobe) چیست؟

شاید انتخاب لباس مناسب برای بسیاری از افراد تصمیمی ساده باشد که به آن ها در آغاز یک روز دلپذیر کمک زیادی کند. برعکس، برای عده دیگری از افراد این تصمیم بسیار سخت و چالشی است. همان طور که گفتیم داشتن کمد کپسولی (Capsule Wardrobe) می تواند راه حل مناسبی برای این دسته از افراد باشد. 

با داشتن کمد لباس کپسولی افراد می توانند خود را با لباس هایی بسیار گزینش شده که به دقت در مورد خرید آن ها تصمیم گرفته و عاشق آن ها هستند به دنیا معرفی کنند. کمد کپسولی در واقع از تعداد محدودی لباس تشکیل شده که به خوبی می توان آن ها را با هم ترکیب و ست کرد.

این لباس ها، آیتم هایی کلاسیک هستند که استایلی فراتر از زمان داشته، همواره قابل پوشیدن بوده و رنگ هایی خنثی دارند. به این ترتیب، با ترکیب کردن این آیتم های محدود می توان استایل های متنوع ایجاد کرد. 

 

تاریخچه کمد لباس کپسولی

مفهوم کمد کپسولی در سال های اخیر در شبکه های اجتماعی محبوب شده و مورد بحث است. البته این مفهوم جدید نبوده و دهه ها قبل متداول شده است. 

سوزی فوکس (Suise Faux)، در سال ۱۹۷۰، بوتیکی به نام «کمد» (Wardrobe) را در شهر لندن گشود که در آن لباس هایی با سبک مینیمال را به فروش می رساند. این لباس ها، متنوع بوده و کیفیت بالایی داشتند. مردم می توانستند با انتخاب این لباس ها آن ها را به راحتی در استایل خود با هم ترکیب کرده و ست کنند. خانم فوکس قصد داشت تا با افتتاح این بوتیک به زنان کمک کند تا اعتماد به نفس کافی در مورد نحوه پوشش و ظاهر خود پیدا کنند. 

سوزی فوکس خالق مفهوم کمد لباس کپسولی

سوزی فوکس خالق مفهوم کمد لباس کپسولی

در آمریکا، کانسپت کمد کپسولی در سال ۱۹۸۵به واسطه لاین لباس های طراحی به نام دانا کارن (Donna Karan) فراگیر شد. او در این لاین، هفت آیتم لباس را گنجاند که مردم با آن ها به راحتی می توانستند تعداد زیادی ست برای استایل و پوشش خود درست کنند. فشن شویی که خانم کارن برگزار کرد بسیار موفق بود و توانست به گسترش ایده کمدهای مینیمالیست کمک کند.

همان طور که گفته شد، کانسپت کمد کپسولی چند سالی است که دوباره فراگیر شده است. زیرا با افزایش حجم مشغله فکری و کاری افراد در زندگی روزمره خود، این راهکار به راحتی می تواند یکی از تصمیم گیری روزمره شان را با سرعت همراه کرده و زندگی شان را آسان تر کند.

 

چرا باید کمد لباس کپسولی داشت؟

در ادامه مطلب کمد لباس کپسولی در وب سایت فیوشکا، به بررسی دلایلی که باید از این راهکار برای چیدمان کمد لباس خود استفاده کنیم می پردازیم. 

 

۱تصمیم گیری با صرف انرژی کمتر 

آیا تا به حال در مورد مفهوم خستگی از تصمیم گیری مطلبی شنیده اید؟ مغز انسان به گونه ای برنامه ریزی شده تا تعداد محدودی تصمیم در طول شبانه روز اخذ کند. بعد از گرفتن این تعداد مشخص تصمیم، ذهن انسان خسته شده و برای گرفتن تصمیم های بیشتر انرژی بسیار زیادی را صرف می کند. 

حال داشتن کمد لباس کپسولی می تواند راهکاری برای جلوگیری از صرف این انرژی اضافی باشد. به این ترتیب، صرفاً تعداد کم و محدودی لباس خواهیم داشت که قابلیت هماهنگ شدن با هم را داشته و هر کدام نیز به تنهایی مورد علاقه ما هستند. بنابراین، تصمیم گرفتن برای این که هر روز چه لباسی بپوشیم به راحتی انجام شده و با گزینه های زیادی رو به رو نخواهیم بود.

 

۲صرف زمان کمتر با کمد لباس کپسولی 

کمد لباس کپسولی، در واقع نوعی کمد متشکل از لباس های گزینش و گردآوری شده است که به ما در سپری کردن زمان کمتر برای تصمیم گیری نوع پوشش روزانه خود کمک قابل توجهی می کند. به این ترتیب، با شناخت استایل خود و دانستن این که چه لباس هایی برای مان مناسب است دقیقاً می دانیم که چه لباس های دیگری برای خرید احتیاج داریم. 

تصمیم گیری راحت تر با کمد کپسولی

تصمیم گیری راحت تر با کمد کپسولی

در نتیجه، رفتن به فروشگاه لباس یا خرید لباس آنلاین به فرآیندی سریع تبدیل شده و دیگر نیاز به صرف زمان زیاد برای این منظور و گشتن میان فروشگاه های مختلف نیست. همچنین از خرید آیتم های غیر ضروری و بدون فکر نیز جلوگیری می کنیم.

 

۳پیروی از اصول توسعه پایدار و مد پایدار

در کمد لباس کپسولی، لباس هایی کلاسیک هستند که می توان آن ها را سالیان سال پوشید و هیچ وقت از مد        نمی افتند. این اصل برگرفته از اصول توسعه پایدار و مد پایدار است. 

از آن جایی که در این نوع کمدها تعداد آیتم های لباس ها محدود است، تقریباً همه لباس هایی موجود در آن پوشیده می شود. از طرف دیگر، برای این نوع کمدهای لباس، لباس هایی با کیفیت و مرغوب خریداری می شوند که به خوبی سالیان سال دوام آورده و قابل استفاده هستند. 

علاقه مندان به راهکار کمد کپسولی، از روندهای فست فشن دوری کرده و آن را بسیار بی فایده می دانند.

 

۴کمک به پس انداز کردن

به کار بردن کمد لباس کپسولی می تواند سبب صرفه جویی در هزینه ها شود. به این ترتیب، دیگر نیاز به مداوم هزینه کردن برای خرید لباس نیست، زیرا لباس هایی که در حال حاضر دارید بسیار کاربردی بوده و به خوبی می توانند با هم هماهنگ شوند. این گونه می توان هر یک از آن ها را چندین بار پوشید. همچنین این مفهوم سبب جلوگیری از خرید لباس هایی می شود که نمی توان آن ها را به طور مرتب پوشید.

 

۵استرس کمتر داشتن

نحوه چیدمان کپسولی کمد لباس علاوه بر این که به تصمیم گیری راحت تر کمک می کند از میزان استرس روزانه افراد نیز خواهد کاست. آیتم های این کمد لباس به مراقبت، نگهداری و تعمیر کمتری احتیاج داشته و به راحتی آن ها را می توان برای مسافت رفتن آماده کرد.

 

چگونه کمد لباس کپسولی داشته باشیم؟

۱بازنگری کمد لباس ها

آیتم های محدود در کمد لباس کپسولی

آیتم های محدود در کمد لباس کپسولی

اولین قدم برای چیدمان کمد لباس کپسولی بازنگری کردن در لباس هایی است که در حال حاضر دارید. به این منظور، هر یک از آیتم های کمد لباس خود را به خوبی بررسی کرده و آن هایی را که به طور مرتب می پوشید از لباس هایی که تا به حال حتی یکبار هم از آن ها استفاده نکردید جدا کنید. 

در مورد هر آیتم لباس، این سوال ها را از خود بپرسید: این لباس را آخرین بار چه زمانی پوشیدم؟ اگر پاسخ به این سوال بیشتر از چند ماه است، مطمئن باشید که آن لباس آیتم مناسبی برای اضافه کردن به کمد لباس های کپسولی تان نیست.

مورد دیگری که قبل از چیدن کمد لباس کپسولی خود باید به آن فکر کنید، فعالیت های روزانه و لایف استایل تان است. به این ترتیب، لباس هایی که به طور مرتب می پوشید را مشخص خواهید کرد. برای این منظور به سوال های زیر پاسخ دهید:

  • آیا وقت زیادی را در منزل سپری می کنید؟ 
  • آیا خارج از منزل کار می کنید؟
  • آیا در فضای باز ورزش می کنید؟هر یک از این فعالیت ها نیاز به لباس خاصی دارند. بعد از مشخص کردن فعالیت های روزمره خود، آیتم لباس های محبوبتان برای هر یک از این فعالیت ها را انتخاب کنید. بگویید چرا هر یک از این آیتم ها را دوست دارید. به این ترتیب، می توانید استایل خود، رنگ هایی که دوست دارید، فرم و برش های محبوب و جنس پارچه مورد علاقه تان را مشخص کنید.

 

۲برنامه ریزی برای کمد لباس کپسولی 

بعد از مشخص کردن آیتم لباس هایی که بیشتر از بقیه به آن ها علاقه دارید باید شروع به برنامه ریزی برای کمد لباس های کپسولی خود کنید. برای هر یک از آیتم های لباس که می خواهید در این کمد جای دهید عددی را تعیین کنید. انتخاب این عدد تقریباً سلیقه ای بوده و بستگی به آب و هوای منطقه ی سکونت، نوع فعالیت و لایف استایل شما دارد. در عین حال، تعداد دفعات شست و شوی لباس های تان را نیز باید در این انتخاب دخیل کنید. 

همان طور که گفتیم قاعده و قانون خاصی برای تعداد آیتم های موجود در کمد لباس کپسولی وجود ندارد و هر عددی که دوست دارید می توانید انتخاب کنید. مرحله بعد، انتخاب طرح رنگی خاص از میان رنگ های خنثی است. رنگ های خنثی مانند سفید، مشکی، طوسی، سورمه ای، بژ یا کرم را برای این منظور در نظر بگیرید. این رنگ ها بسیار کاربردی بوده و به خوبی می توان آن ها را در کنار هم یا با رنگ های دیگر ست کرد.

داشتن لباس های زیاد با رنگ های خنثی می تواند به استفاده متناوب از این آیتم ها و ترکیب کردن آن ها با هم کمک زیادی کند. البته می توان در کنار این آیتم ها با رنگ های خنثی از آیتم هایی با رنگ هایی تأکیدی که دوست دارید و متناسب با رنگ پوستتان است نیز استفاده کنید. این لباس ها با رنگ های تأکیدی را می توانید با لباس های رنگ خنثی خود به خوبی هماهنگ کنید. 

در مرحله بعدی، استایل مورد علاقه خود را انتخاب کنید. نوع یقه لباس ها، نوع فیت جین ها، نوع کمر، نوع سوئیشرت هایی که بیشتر می پوشید را تعیین کنید. هر نوع استایل لباسی را که ممکن است بپوشید مشخص کرده و از آن بین لباس هایی که بیشتر مناسب فرم بدنی شما هستند را انتخاب کنید. 

نکته آخری که باید به آن دقت کنید جنس لباس ها است. توجه داشته باشید که لباس هایی با نخ طبیعی مانند لباس هایی از پارچه های لینن، کتان و …. بیشتر با اصول توسعه پایدار و مد پایدار منطبق بوده و پر طرفدارتر هستند.

 

۳چیدن لباس ها در کمد لباس کپسولی

بعد از برنامه ریزی برای کمد لباس های کپسولی و مشخص کردن معیارها، لباس هایی که با آن معیارها هماهنگ نیستند را جدا کنید. همچنین، لباس هایی که دیگر علاقه ای به پوشیدن آن ها ندارید یا دیگر اندازه تان نیستند یا رنگ آن ها در دایره رنگی که تعیین کردید نیست یا با استایل تان هماهنگ نیست را نیز جدا کنید.

البته بهتر است این لباس هایی را که جدا کرده اید و نمی خواهید دیگر از آن ها استفاده کنید را به خیریه واگذار کرده یا بفروشید. حال، تمام لباس های باقی مانده را دوباره با معیارهای خود برای کمد لباس کپسولی بررسی کنید. 

توجه کنید که قبل از ارزیابی لباس های موجود خود نیاز نیست تا به دنبال خرید لباس های جدید رفته و همه چیز را از آن چه که در حال حاضر هست شلوغ تر کنید. دایره رنگ هایی که برای خود انتخاب کرده اید و استایل مورد علاقه تان را به در نظر داشته باشید و لباس هایی را که با هم هماهنگ هستند و می توانید با هم ست کنید مشخص کنید. 

از لباس هایی که منطبق با مد روز هستند اجتناب کنید زیرا عمر کوتاهی داشته و به زودی از مد می افتند. آیتم های کاربردی و پایه ای که می توانید در کمد لباس کپسولی خود جای دهید شامل تی شرت، تاپ، بلوز، شلوار پارچه ای، شلوارهای جین، کت، دامن، مانتو، شال و روسری و لباس به رنگ های خنثی مانند مشکی، طوسی، سفید، سورمه ای و کرم است.

رنگ های خنثی در کمد کپسولی

رنگ های خنثی در کمد کپسولی

همان طور که گفته شد می توانید رنگ های تأکیدی مورد علاقه خود را به عنوان آیتم هایی مجزا در استایل خود به کار برید. شال و روسری های رنگارنگ به خوبی می توانند تنوع زیادی به استایل شما ببخشند. به این منظور می توانید از میان کلکسیون شال و روسری های متنوع برند موناسا که طرح هایی خاص و متمایز داشته و مطابق با سلیقه های مختلف طراحی شده اند انتخاب مناسبی داشته باشید. 

از طرف دیگر، نیاز است که آیتم هایی که برای کمد لباس کپسولی خود انتخاب می کنید، مرغوب بوده و کیفیت بالایی داشته باشند تا مدت طولانی تری قابل استفاده باشند. همچنین، اگر علاقه زیادی به طرح های چاپی دارید می توانید یک یا دو آیتم با طرح چاپی را نیز به کمد لباس کپسولی خود اضافه کنید.

البته دقت کنید که طرح این آیتم های چاپی منطبق بر مد نباشند تا بتوان مدت طولانی تری آن ها را پوشید. به طور مثال، طرح های راه راه یا چهارخانه انتخاب خوبی برای این منظور هستند. 

بعد از مشخص کردن لباس های ضروری خود که می خواهید آن ها را در کمد لباس کپسولی تان بچینید، به لباس های زمستانی، کیف، کفش و اکسسوری ها نیز فکر کنید. به این ترتیب، برنامه ریزی برای کمد لباس کپسولی تان کامل شده و می توانید شروع به چیدن آن کنید. 

اگر در مناطقی چهار فصل مانند شهر تهران زندگی می کنید، بهتر است تا در هر فصل صرفاً لباس های همان فصل را در کمد کپسولی تان قرار دهید. سایر لباس هایی که مربوط به آن فصل نیستند را جدا کرده و به خوبی بسته بندی کنید تا در فصل مربوطه خود بتوانید دوباره از آن ها استفاده کنید. 

بر این اساس، چهار نوع کمد لباس کپسولی برای هر یک از فصل های سال خواهید داشت. البته بعضی از این آیتم های لباس ممکن است صرفاً به یک فصل محدود نبوده و در تمامی طول سال نیز قابل استفاده باشند. 

 

در خبرنامه وب سایت فیوشکا عضو شوید تا از جدیدترین اخبار دنیای مد و فشن اطلاع پیدا کنید.

595 بازدید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *