مد و لباس

لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی

لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی

یکی از سبک های پرطرفدار در دنیای فشن و مد، سبک و استایل خیابانی است. روندهای اجتماعی مختلفی مانند مهاجرت افراد به حومه شهرها، بازاریابی انبوه، ظهور رستوران ها و فروشگاه های زنجیره ای، برنامه های تلویزیونی و به خصوص شبکه های اجتماعی در به وجود آمدن این سبک تأثیر زیادی داشته اند. در این مطلب از وب سایت فیوشکا، لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی را بررسی می کنیم.

در نتیجه روندهای ذکر شده در بالا، سبک های زندگی جدیدی ایجاد شدند که افراد را به جست و جو برای یافتن اصلیت خود تشویق می کند. در سبک و استایل خیابانی سبک های مختلفی با هم تلفیق می شوند. به نظر می رسد که این سبک مدرن از تلفیق دو سبک شیک (Elegance) و ورزشی (Sport) به وجود آمده باشد. 

افراد با لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی به دنبال بروز و نمایش فردیت و هویت خود هستند.

 

لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی چیست؟

استایل و سبک خیابانی از فرهنگ کشور انگلستان منشاء گرفته است. این سبک، رویکردی جامع به فشن داشته و شامل استایل هایی ترکیبی است. به نظر می رسد که در این سبک اصول اولیه فشن چندان رعایت نمی شوند. سلیقه شخصی، فردیت و هویت افراد در لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی نمود پیدا کند. 

لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی

لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی

ویژگی دیگر این سبک، عدم تبعیت از روندها و ترندهای صنعت مد و فشن است. در این سبک، افراد فارغ از ترندها، با آیتم های لباس و اکسسوری هایی که می پوشند می توانند شخصیت و پرسونای خود را به سایرین نمایش دهند. 

تنوع موجود در لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی افراد را قادر می سازد تا هویت منحصر به فرد خود را در قالب آن به نمایش گذارند. در عین حال، با استفاده از این سبک افراد می توانند خرده فرهنگ ها و تلفیقی از استایل ها و روندهای مختلف را به کار گیرند.

در سبک و استایل خیابانی، افراد بر اساس مود، حال و هوای خود آیتم ها را انتخاب می کنند. سبک و استایل خیابانی، سبکی به شدت ویرال و آماده در دنیای مد و فشن است. با این سبک، نحوه پیدایش و مصرف مد و فشن تغییر پیدا کرده است.

 

تکامل سبک و استایل خیابانی

سبک و استایل خیابانی پدیده ای متعلق به قرن بیستم میلادی است. البته این سبک در دوران مختلف نیز همواره حضور داشته و بخشی از فرهنگ جوامع بوده است. ولی تأثیر مشهودی تا پایان جنگ جهانی دوم در دنیای مد و فشن نداشت.

آیکون هایی در دنیای فشن مانند کریستین دیور (Christian Dior) و پیر بالمن (Pierre Balmain) رویکردی آزاد را در سبک و استایل خیابانی را دنبال کردند. همزمان در این دوره، افراد به دلیل افزایش درآمد این امکان خرید محصولات مد روز را پیدا کردند.

در این دوران، آیکون های سبک و استایل خیابانی یکی از آیتم های یکی از برندهای فشن سطح بالا را برای پوشش انتخاب می کردند. اغلب زنان از پوشش جدیدی که توسط کریستین دیور بازآفرینی شده بود (New Look) استفاده می کردند. این پوشش شامل دامنی بلند و کتی با سرشانه های پهن و کمر باریک بود. این نحوه پوشش، نگاهی متفاوت به زنان ایجاد کرد و سبب از بین رفتن دیدگاه به وجود آمده در جریان جنگ جهانی دوم شد.

لباس طراحی شده توسط کریستین دیور

لباس طراحی شده توسط کریستین دیور

در کشور انگلستان، کاربرد این پدیده مد جدید برای مدت مدیدی ادامه داشت. به این ترتیب، سبک و استایل خیابانی بین جوانان در دوران پس از جنگ جهانی دوم اهمیت پیدا کرد. این اتفاق با پیدایش نسل Baby boomer ها که یکی از دسته بندی های فرهنگی-اجتماعی هستند همزمان شد. این نسل در آن زمان مشغول سپری کردن دوران جوانی خود بودند. برای خرج کردن پول داشتند و در عین حال دارای انگیزه هایی بالا بودند.

 

تاریخچه لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی

در تاریخ، دو مفهوم هویت و پوشش با هم همپوشانی زیادی دارند. بر این اساس، سبک و استایل خیابانی تسهیل گری برای نمایش هویت گروهی افراد بوده و در ایجاد یکپارچگی در بین خرده فرهنگ ها کاربرد داشته است. 

در قرن بیستم میلادی، میان سبک و استایل خیابانی و صنعت فشن ارتباط قوی ایجاد شد. ریشه های اصلی پدیده سبک و استایل خیابانی به علاقه افراد به اصل گرایی و بیان هدف های معنادار خود باز می گردد. 

البته رشد و توسعه ای که در استایل خیابانی در اواسط قرن بیستم میلادی رخ داد با آن چه که در سال های اخیر رخ داده متفاوت است. تفاوت بارز این رشد در این دوران ها به خاطر نحوه خرید متفاوت و تغییر درک و تصور عمومی افراد نسبت به فشن و مد است. 

سبک و استایل خیابانی از رویکرد رایج اجتماعی، میان گروه های فرهنگی-اجتماعی خاص تبدیل به بخش مهمی از صنعت فشن عمومی شد و سپس تکامل پیدا کرد. البته زمان انجام این تکامل بسیار طولانی بود. در عین حال، همزمان با این تکامل تغییرات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زیادی نیز رخ دادند.

یکی از این تغییرات اتفاقاتی بودند که بعد از جنگ جهانی دوم رخ دادند. این اتفاقات، تأثیر زیادی بر رشد فرهنگ عمومی در جوامع مختلف داشتند. در این زمان، مردم علاقمند بودند تا تغییراتی در سبک و استایل معمولی شناخته شده در آن دوران ایجاد کنند. به همین دلیل، گروه های مختلفی با استایل های خاص در این دوران شکل گرفتند. 

در این دوران، علاقه به تغییر با علاقه به تأثیرگذاری همراه بود. به دلیل همین تأثیرگذاری، گروه های شکل گرفته با استایل خاص خود در آن برهه از تاریخ  هنوز هم وجود دارند. این دسته از افراد به دلیل تفاوت خود با سایرین مورد احترام بوده و ترسی از نمایش استایل های خاص خود ندارند.

در دهه هفتاد و هشتاد میلادی این عقیده غالب وجود داشت که برای داشتن استایل خاص خود باید روحی آزاد داشته باشید. این عقیده، شاید تا حدی دلیل بازگشت به مد دهه هشتاد میلادی را در دوران حاضر توجیه کند. مد آن زمان پر از رنگ، روندها و ترندهای جدید بود و فشن را با جریان اصلی زندگی افراد همراه می کرد.

 افراد در آن دوران، شروع به دوختن لباس هایی به سلیقه خود کردند. این لباس های چشم گیر و شاخص، برگرفته از سلیقه آن ها در موسیقی، تمایلات سیاسی و سایر دیدگاه هایشان بودند. 

به این ترتیب، لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی سبب شد تا جوانان آن دوران بتوانند دیدگاه ها، عقاید و فردیت خود را به راحتی ابراز کنند.

از طرف دیگر، برای چگونگی پیدایش سبک و استایل خیابانی نظریه دیگری نیز وجود دارد. در این نظریه عنوان می شود که استایل خیابانی در دهه های ۸۰ تا ۹۰ میلادی درکشور ژاپن به وجود آمد. مبدعان این سبک جوانان سرکش ژاپنی بودند که شروع به پوشیدن لباس هایی با سبک غربی کردند. در عین حال، این جوانان تمایل داشتند تا اصول و نگرش موجود درباره ی ایده آل های زیبایی در فرهنگ ژاپن را نیز حفظ کنند.

دوران پس از جنگ جهانی در ژاپن با فعالیت شرکت های تبلیغاتی که مشغول عمومی سازی و فراگیر کردن فرهنگ و سبک زندگی غربی و سبک موسیقی آن بودند همراه است. محبوبیت این سبک ها تأثیر مستقیمی بر روی نحوه و سبک لباس پوشیدن مردم ژاپن گذاشت. به این ترتیب، آن ها برای انتخاب لباس خود گزینه های بیشتری پیدا کردند و به سبک لباس پوشیدن خود تنوع بخشیدند.

تلاش های جوانان برای ایجاد سبک های لباس منجر به شکل گیری خرده فرهنگ جدیدی به نام فروتس (Fruits) شد. در این خرده فرهنگ، تمرکز ویژه ای بر روی لباس ها و اکسسوری هایی با رنگ روشن که هماهنگی با هم ندارند وجود دارد.

سبک لباس پوشیدن برگرفته از فروتس

سبک لباس پوشیدن برگرفته از فروتس

از آن دوره زمانی تا تاکنون، تمامی ترندها و روندهایی که جوانان آغاز کردند مورد علاقه طراحان و استایلیست های مختلف قراره گرفته و در تولید لباس های جدید نمود پیدا کرده است. استایل ها و ترندهای مختلفی که این جوانان آغازگر آن بودند، تأثیر زیادی بر توسعه و رشد فشن سطح بالا داشته و به طور کلی تاریخچه صنعت فشن و مد را شکل داده اند.

 

سبک و استایل خیابانی در دوران معاصر

امروزه، سبک و استایل خیابانی منبع الهام برای بسیاری از طراحان است. این سبک در میان زنان و مردانی که علاقه به شاخص بودن و متمایز کردن خود از سایرین دارند بسیار فراگیر است. این افراد منبع الهام دیگران بوده و سایر افراد از نحوه لباس پوشیدن آن ها ایده می گیرند. 

افراد با نحوه لباس پوشیدن و استفاده از سبک های مختلف، فردیت و بخشی از دنیای درون خود را به نمایش می گذارند. در سبک لباس پوشیدن خیابانی، بیشترین میزان آزادی برای بیان شخصی وجود دارد. این سبک جایگزینی مدرن برای فشن سطح بالا محسوب می شود. لباس پوشیدن به سبک و استایل خیابانی قوانین و تنوع خاص خود را داشته و مدل های متنوعی را ایجاد می کند.

استایل خیابانی در دوران معاصر

استایل خیابانی در دوران معاصر


 

تأثیر اینستاگرام 

سبک و استایل خیابانی در دوره های مختلف طرفداران زیادی داشته ولی شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام تأثیر شگرفی بر این سبک داشته اند. به واسطه این ابزارهای دنیای مدرن، سبک خیابانی نسبت به قبل چشم گیرتر و شاخص تر شده است.

این سبک جذاب و پرانرژی است و تنوع در آن بسیار زیاد است. از لباس های گشاد، تیشرت های کژوآل و کفش های اسنیکر تا ترکیب کردن رنگ ها، چاپ ها و طرح های مختلف را می توان در آن یافت. گسترش اینترنت سبب شده تا تصاویر مردم در حال با قدم زدن استایل های خیابانی در خیابان به شدت پرطرفدار شوند.

نحوه لباس پوشیدن با سبک و استایل خیابانی

نحوه لباس پوشیدن با سبک و استایل خیابانی

شبکه اجتماعی اینستاگرام یکی از اپلیکیشن های پیشرو در زمینه نمایش استایل های مختلف و اشتراک گذاری عکس در فضای اینترنت است. این اپلیکیشن نه تنها در میان استایلیست های آماتور، بلکه در میان عکاسان استایل خیابانی نیز طرفداران بی شماری دارد. 

افراد مختلف از فضای اینستاگرام برای برندسازی شرکتی یا شخصی استفاده می کنند. این اپلیکیشن در صنعت فشن و مد کاربردهای بسیار زیادی دارد. افراد زیادی از این پلتفرم برای اطلاع پیدا کردن از آخرین مدها، ترندها، روندها و تغییرات ایجاد شده استفاده می کنند. 

اپلیکیشن اینستاگرام با تعداد بسیار زیاد کاربران خود، دریچه ای تازه به پوشش رسانه ای فضای مد و لباس گشوده که پیش از آن چندان قابل استفاده نبود. افرادی که قصد بیان کردن و معرفی خود به دیگران را دارند می توانند به خوبی از امکانات این شبکه اجتماعی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند. 

 

استایل خیابانیورزشی

یکی از ورزش هایی که تأثیر زیادی بر استایل خیابانی گذاشته، ورزش اسکیت بوردینگ است. جالب است که عکس های مختلفی که افراد با استایل خیابانی خود به اشتراک می گذارند غالباً همراه با اسکیت بورد است.

اسکیت بورد در استایل خیابانی

اسکیت بورد در استایل خیابانی

کفش های اسنیکری که مقداری عاج دارند یکی از آیتم های مشترک در اغلب استایل های خیابانی است. این دسته از کفش ها مورد علاقه اسکیت سواران نیز هستند زیرا سبب حفظ تعادل آن ها روی اسکیت می شوند.

 

در خبرنامه فیوشکا عضو شوید تا جدیدترین مطالب در مورد فشن را دریافت کنید.

628 بازدید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *