کسب و کار

ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن

ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن

همه ما صرف نظر از شغل مان، برند شخصی یا پرسنال برندی داریم که در ذهن افرادی که مشغول تعامل با آن ها هستیم، شکل گرفته است. برند شخصی هر فرد، فراتر از لباسی است که می پوشد. در واقع، این برند شخصی یا پرسنال برند (Personal Brand)، تظاهر بیرونی شخصیت واقعی، ارزش ها، مهارت ها، اخلاق کاری و حرفه ای، بک گراند و علایق هر فرد است. ولی آیا ارتباطی بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن افراد وجود دارد؟ در این مطلب از وب سایت فیوشکا، به بررسی ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن افراد می پردازیم.

 

ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن

هر فرد بهترین مبلغ خود بوده و در برخورد با دیگران تصور و برداشتی را از خود در ذهن آن ها شکل می دهد. در این بین، نحوه لباس پوشیدن نیز در شکل گیری این برداشت و تصور نقش دارد. البته، صرف نظر از اشتغال در هر شغلی و برند شخصی که قصد خلق کردن آن را داریم، ظاهر و باطن مان باید با هم هماهنگ باشد تا بتوانیم برداشت و درک درستی در افرادی که با آن ها برخورد می کنیم ایجاد کنیم.

به عبارت دیگر، ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن را باید برقرار کرد. با برنامه ریزی برای برند شخصی (Personal brand) می توان خود را از دیگران به خوبی متمایز کرد. این برند شخصی می تواند سبب اعتماد سازی با سایر افراد، مشتریان و پرسنل شود. در نهایت نیز سبب موفقیت افراد گردد. در این مطلب از وب سایت فیوشکا به این پرسش پاسخ می دهیم که آیا نحوه لباس پوشیدن می تواند به ساختن برند شخصی کمک کند؟

با نحوه لباس پوشیدن و استایل می توانیم برداشت، تصور و درکی که سایرین از ما در ذهن خود شکل می دهند را تحت تأثیر قرار داده و تغییر دهیم. مثلاً، سلبریتی ها از این فرصت به خوبی استفاده می کنند تا با استایل، برداشت عمومی در مورد خود را تغییر داده و تصویر برند خود را ارتقاء دهند.

برند شخصی یا پرسنال برند را می توان در نحوه لباس پوشیدن و استایل به خوبی به نمایش گذاشت. نحوه لباس پوشیدن و استایل در واقع نوعی بیان شخصی است. تلاش ما این است تا حسی که از خود در دیگران به جای می گذاریم را با برند شخصی مان مطابق و هم راستا کنیم.

ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن

ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن

با انتخاب لباس ها و استایل مناسب می توان در جهت تقویت برند شخصی و متمایز کردن خود از دیگران گام برداشت. در عین حال، نحوه لباس پوشیدن تا حدودی بیانگر فلسفه شخصی (Purpose) افراد، ارزش ها و طرز فکر آن ها نیز می تواند باشد. بنابراین، باید بررسی کنیم که آیا لباس هایی که در حال حاضر می پوشیم به خوبی پیام مورد نظر ما را به  مخاطبان مان منتقل می کنند؟ آیا لباس های مان به خوبی معرف برند شخصی مان هستند؟

تصویری که با استایل از خود به نمایش می گذاریم تأثیر زیادی در جایگاه و موفقیت شغلی خواهد داشت. چه قبول کنیم یا با آن مخالفت کنیم، در هر صورت مردم ما را بر اساس ظاهر مان ارزیابی کرده و نوع رفتارشان را با ما مشخص می کنند. ممکن است بر اساس این ارزیابی تصمیم بگیرند که به ما و ایده های مان احترام گذاشته یا آن ها را نادیده بگیرند. برای جلوگیری از سوء برداشت، بهتر است از قبل در مورد استایل و لباسی که تأثیر مناسبی در دست یابی به اهداف و موفقیت شغلی مان داشته باشد، تصمیم گیری کنیم. 

 

چرا باید برند شخصی داشت؟

برند شخصی فقط برای سلبرتی ها و افراد مشهود کاربرد ندارد، بلکه هر یک از ما، صرف نظر از هر شغلی که در آن مشغول به کار هستیم، برای خود برند شخصی داریم. کارآفرینان موفق و صاحبان کسب و کار، تلاش زیادی برای ساختن برند شخصی خود می کنند. برند شخصی این افراد بر اساس وعده هایی که به مخاطبان شان می دهند و ارزش های پایه ای زندگی شان که در رفتارشان نمود پیدا می کند، شکل می گیرد. 

داشتن برند شخصی مناسب می تواند بیانگر اعتماد به نفس هر فرد باشد. افراد با رفتارهای خود به بهترین شکل ممکن، حتی بدون برقراری ارتباط کلامی، میزان اعتماد به نفس خود را به دیگران نمایش دهند. از جمله این رفتارها که به خوبی بیانگر میزان اعتماد به نفس افراد است، نحوه لباس پوشیدن آن ها است. 

البته نباید این حقیقت را نادیده گرفت که توانایی ها، شخصیت و پشتکار عامل اصلی موفقیت محسوب می شوند. ولی نحوه مناسب لباس پوشیدن نیز برند شخصی ما را به سرعت به افرادی که با آن ها تعامل داریم منتقل کرده و می تواند در موفقیت مان تأثیرگذار باشد.

 

تعریف ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن

قبل از تصمیم گیری در مورد نحوه لباس پوشیدن و استایل، بهتر است تا تصویر شخصی که قصد ایجاد آن را داریم مشخص کنیم. سوال های زیر می توان در ایجاد ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن کمک کننده باشند.

 

۱- با توجه به نحوه ی معرفی خود، قصد داریم تا چه تصور و برداشتی را در دیگران ایجاد کنیم؟

از قبل باید در مورد پیامی که قصد داریم تا با استایل خود منتقل کنیم تصمیم بگیریم. باید تصور، برداشت و درکی که برند شخصی ما قرار است در مخاطبان ایجاد کند را مشخص کنیم.

اگرچه، بسیاری از افراد اذعان می کنند که هرگز فردی را به سرعت قضاوت نمی کنند ولی واقعیت خلاف این موضوع است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، افراد بین ۱ تا ۷ ثانیه پس از برخورد اول، در ذهن خود برداشتی از مخاطب را شکل می دهند که به ان برداشت اولیه (First Impression) می گویند. 

در یک چشم به هم زدن، ما را بر اساس تصویری که منتقل می کنیم ارزیابی کرده و بر اساس این آن در مورد نحوه برخود با ما در آینده تصمیم می گیرند. این تصمیم و نظری که اتخاذ کردند ممکن است مدت ها ماندگار باشد و به سختی می توان آن را تغییر داد.

قطعاً این مدت زمان کوتاه برای شناخت کامل افراد چندان کافی نیست و این برداشت اولیه تقریبی است. با نحوه لباس پوشیدن و رفتار کردن در این برخورد اول می توان به خوبی این برداشت اولیه را کنترل کرد. به این ترتیب، می توان تجربه ی افراد از برخورد با ما را مدیریت کرد.

برای مدیریت این برداشت اولیه لازم است که از قبل دقیقاً مشخص کنیم که می خواهیم بعد از ملاقات با ما در مورد ما چه برداشتی پیدا کنند. این گونه، یکی از اولین قدم ها را برای ساختن برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن و استایل را مشخص می کنیم. 

در رابطه با برند شخصی تان قصد دارید تا چه تصویری را ایجاد کنید

در رابطه با برند شخصی تان قصد دارید تا چه تصویری را ایجاد کنید

باید پیامی که قرار است برند شخصی یا پرسنل برند ما منتقل کرد را مشخص کنیم. به این منظور، کلماتی که می توانند تعریف کننده برند مان باشند را باید تعیین کنیم. تمایل داریم تا افراد با چه کلماتی ما را به یاد بیاورند:

  • قدرتمند؟
  • توانمند؟
  • قابل اعتماد؟
  • گشاده رو؟
  • کنترل گر؟
  • با اعتماد به نفس؟
  • شیک؟
  • جدی؟
  • مدرن؟

بعد از مشخص کردن این کلمات، باید سعی کنیم تا آن ها را در استایل خود به کار گیریم. به نحوی لباس بپوشیم و استایل خود را انتخاب کنیم که بیانگر این کلمات باشند. می توانیم علاقه خود به هنر یا طراحی یا تکنولوژی را در استایل خود نمایش دهیم.

یکی از تمرین های دوری کلارک (Dorie Clark)، نویسنده کتاب بازآفرینی خود (Reinventing you)، برای تشخیص کلماتی که توصیف کننده افراد هستند، سوال کردن از دوستان است. او می گوید بهتر است از پنج یا شش نفر از دوستان خود یک سوال ساده بپرسید: اگر برای توصیف من تنها سه کلمه داشتید، آن سه کلمه چه کلمه هایی بودند؟

این تمرین می تواند در پیدا کردن آن چه که دیگران بیشتر از همه در مورد ما به یاد می سپارند یا در مورد ما جذاب می دانند کمک کنید. از طرف دیگر، با انجام این تمرین متوجه می شویم که برند شخصی مان تا چه میزان با آن چه که در تصور ما است هماهنگ است.

بعد از مشخص شدن تصویری که قصد ارائه آن را داریم می توانیم ارتباط مناسبی بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن مان ایجاد کنیم. البته ممکن است تصویری که برای ارائه در نظر می گیریم در جایگاه های مختلف و نقش های مختلفی که در طول روز ایفا می کنیم متفاوت باشند.

برای مثال، اگر مدیر شرکتی باشید و قصد داشته باشید تا تعطیلات خود را در کنار ساحل سپری کنید قطعاً لباسی که برای ارائه تصویر مدیر در شرکت هر روز می پوشید گزینه مناسبی نخواهد بود. تصور کنید با کت و شلوار به کنار ساحل رفته اید.

بنابراین، از آن جایی که افراد در طول روز یا زمان های مختلف نقش های مختلفی را بر عهده دارند طبیعی است که تصویری که ارائه می کنند و نحوه پوشش آن ها نیز متفاوت باشد. البته این تفاوت تصاویر نباید بسیار زیاد باشد تا بتوان یکپارچگی، تداوم و استمرار میان آن ها را حفظ کرد. به این ترتیب، افرادی که با آن ها برخورد داریم تصویری منجسم از ما در ذهن خود شکل خواهند داد که در نهایت برند شخصی ما را ایجاد می کند.

۲- آیا آن گونه که در حال حاضر خودمان را معرفی می کنیم با برداشتی که می خواهیم دیگران  از ما داشته باشند هماهنگ است؟

باید به این سوال صادقانه و بی طرف پاسخ داد. همان تمرین دوری کلارک برای پرسش از دوستان درباره ی سه کلمه ای که بهترین توصیف را از ما ارائه می کنند نیز به خوبی جواب این سوال را مشخص می کند. به این ترتیب، متوجه می شویم آیا برند شخصی مان با آن چه که قصد ساختنش را داشتیم هماهنگ است یا خیر؟

اگر پاسخ به این سوال منفی است باید برای هماهنگ کردن ظاهر خود با برند شخصی که قصد داریم تا بسازیم تلاش کنیم. تصویری که از خود در ذهن افراد می سازیم، نقش تعیین کننده ای در موفقیت و دست یابی به اهداف حرفه ای مان دارد. با کمک لباس ها و نحوه استایل خود می توانیم به این تصویر واقعیت ببخشیم. به این ترتیب، برندسازی شخصی یا پرسنال برندینگ خود را از کمد لباس ها آغاز می کنیم.

 

هماهنگ کردن برند شخصی با استایل

بعد از مشخص کردن پیامی که قصد داریم تا برند شخصی مان منتقل کند، باید برای واقعی کردن این تصویر برنامه ریزی کنیم. در این برنامه باید استایل مان را با آن چه که با برند شخصی مان قصد منتقل کردنش را دارد هماهنگ کنیم. در میان سبک ها و استایل های مختلفی که برای لباس پوشیدن وجود دارند می توانیم سبکی را که تناسب بیشتری با شخصیت و ارزش های مان دارد انتخاب کنیم. در غیر این صورت، تصاویری متناقض به مخاطب خود ارائه کرد و در اعتماد سازی موفق عمل نخواهیم کرد.

مثلاً، فکر کنید که برای سازمان حمایت از حیوانات کار می کنید آیا پوشیدن لباس هایی که در آن ها خز یا پوست حیوانات به کار رفته می تواند کمکی در ارتقاء تصویر شخصی تان کند؟ البته، این یک مثال اغراق شده بود ولی بهتر است این مثال را زمانی که قصد انتخاب نوع استایل خود را داریم به یاد داشته باشیم. باید مشخص کنیم که آیا استایل مان با برند شخصی و ارزش های مان هماهنگ است؟

نوشتن بیانیه برند (Brand statement) برای برند شخصی می تواند کمک کننده باشد.پس از نوشتن این بیانیه، می توان از بورد های اپلیکیشن پین ترست برای الهام گرفتن از استایل های مختلف استفاده کرد. 

 

ویژگی متمایز کننده خود را مشخص کنید

همه ما ویژگی های خاص و منحصر به فردی داریم. باید این ویژگی های متمایز خود را مشخص کنیم. این ویژگی متمایز هر چه که هست می توانیم آن را در جهت منافع خود به کار گیریم. 

ویژگی های متمایز خود را مشخص کنید

ویژگی های متمایز خود را مشخص کنید

با این ویژگی متفاوت، در عین حفظ اصالت خود، می توان خود را از سایرین متمایز کرد. از دیگران تقلید نکنید. در ویژگی متمایز خود شاخص و فوق العاده باشید تا توجه سایرین را به خود جلب کنید.

 

چگونه استایل خاص خود را تعیین کنیم؟

همان طور که در ابتدای مطلب ارتباط بین لباس پوشیدن و برند شخصی گفتیم، قبل از هر چیز باید شخصیت خود را به خوبی تعریف کنیم. باید مشخص کنیم که چه ویژگی های در شخصیت ما بارز و متمایز بوده و ارزش ها و باورهای ما چیست. سپس بر مبنای این یافته ها استایل و ظاهر خود را به گونه ای انتخاب کنیم که بتواند به خوبی شخصیت مان را بروز دهند.

می توان یک سبک و استایل مخصوص به خود داشت که به نوعی امضاء ما محسوب شود. البته این سبک برای هر فردی مناسب نیست. سلبریتی ها معمولاً دارای این سبک امضاء هستند. آن ها فقط زمانی سبک خود را تغییر می دهند که برای فیلم یا آلبومی جدید نقش آفرینی می کنند که نیاز به سبک متفاوتی دارد. 

این سبک و استایل امضاء به یاد ماندنی و متمایز بوده و می تواند شامل المان ها و آیتم های مختلفی باشد. آیتم هایی مانند دستمال گردن، روسری یا کلاه های خاص به این منظور بسیار پرکاربرد اند. در هر صورت این آیتم ها مانند امضاء شما در تمام استایل های تان حضور دارند. 

به خوبی در مورد این سبک و استایل امضاء از قبل فکر کنید و تصمیم بگیرید که قرار است تا چه چیزی را در مورد شما نمایش دهد. مثلاً، پوشیدن جوراب های رنگی برای آقایان که مدتی است فراگیر شده، می تواند شخصیتی خلاق و جذاب را از آن ها نمایش دهد. این نوع شخصیت برای فردی که در آژانس تبلیغاتی کار می کند مناسب است ولی بر عکس، برای فردی که در بانک یا موسسه سرمایه گذاری کار می کند چندان کاربردی نیست.

نحوه لباس پوشیدن افراد می تواند بیانگر احساسات، جاه طلبی ها، عادت های خرید و مصرف آن ها باشد. به بیان دیگر، شما آن چیزی هستید که آن را می پوشید. (You are what you wear) 

بهتر است لباس هایی بپوشید که در آن ها احساس خوبی داشته باشید. همچنین، از برندهایی لباس خریداری کنید که با پرسنل خود رفتار محترمی داشته و در جهت حفظ محیط زیست می کوشند. 

خانم جنیفر بوم گارتنر (Jennifer Baumgartner) در کتاب خود با نام روانشناسی لباس، عنوان می کند که می توانیم از لباس های مان برای تغییر نحوه درک افراد درباره خودمان یا حتی مهم تر از آن، تغییر نگرش خودمان استفاده کنیم. چه پیامی با لباس هایی که می پوشید ارسال می کنید؟ اصطلاحی در صنعت فشن به نام مصرف آگاهانه (Conssius consumption) وجود دارد. بر این اساس، مصرف کنندگان برندهایی را انتخاب می کنند که مسئولیت های اجتماعی خود را به خوبی ایفا کرده و از جریان خاصی که برایشان مهم است حمایت می کنند. 

با مصرف آگاهانه این پیام را ارسال می کنند که نحوه تولید لباس هایی که می پوشند برایشان مهم است. با داشتن استمرار در لباس پوشیدن می توان پیامی منسجم را به دیگران منتقل کرد. 

 

انتخاب رنگ برای ارسال پیام مناسب

رنگ ها، المان هایی قوی برای ارسال پیام بوده و به مخاطبان شما در تشخیص شخصیت و روحیه شما کمک می کنند. لباس های رنگارنگ می تواند مخاطب را گیج کند. در عین حال، استفاده از رنگ اشتباه در استایل می تواند تصویری مخدوش از شما به نمایش گذارد.

پالت رنگی برای استایل خود تعریف کنید

پالت رنگی برای استایل خود تعریف کنید

بهتر است در مورد احساساتی که می خواهیم به واسطه برند شخصی خود منتقل کنیم تصمیم بگیریم. بر اساس این احساسات، رنگ مناسبی که تداعی کننده آن ها هستند را انتخاب کنیم. برای مثال، رنگ های روشن یا کارهایی با چاپ های درشت برای برندی که می خواهد تصویری گشاده رو و بشاش از خود به نمایش بگذارد مناسب است. 

در عین حال، استایلی سفید و مشکی می تواند تصویر شیک و استایلی باکلاس محسوب شود. رنگ آبی در استایل می تواند بیانگر روشن فکری و شخصیتی آرام باشد. این استفاده از رنگ ها  و معنای ضمنی آن ها در لوگوهای کسب و کارها نیز مشهود است. در هر صورت باید در کاربرد رنگ ها دقت زیادی داشت، زیرا پیامی که ارسال می کنند بسیار قوی است. 

رنگ هایی هماهنگ با هم را برای لباس ها انتخاب کنید. در انتخاب این رنگ ها دقت کنید تا با پیامی که قصد انتقال آن را دارید هماهنگ باشند. تعریف پالت رنگی برای لباس ها هم می تواند کمک بزرگی برای ایجاد ارتباط بین برند شخصی و نحوه لباس پوشیدن باشد. مشخص کنید چه رنگ هایی بیشتر با رنگ پوست، چشم و موهایتان هماهنگی دارد.

به عنوان یک قانون کلی،همیشه  لباس هایی با رنگ های پایه مانند مشکی، طوسی، آبی تیره در کمد لباس خود داشته باشید. این رنگ لباس ها را به خوبی می توان با رنگ های بولد در اکسسوری ها یا کفش ها هماهنگ کرد. ۸۰٪ لباس های کمد خود را به لباس هایی با رنگ های پایه اختصاص دهید.

دستمال گردن یا روسری هایی با رنگ ها و طرح هایی خاص در ایجاد استایل شخصی بسیار کاربردی هستند. در لباس پوشیدن خود اصیل باشید و لباس ها و استایلی را انتخاب کنید که با شخصیت و واقعیت تان هماهنگ باشند.

ساختن پرسنال برند به کمک استایل را هم خودمان می توانیم انجام دهیم و هم می توانیم از فردی که در زمینه استایل تخصص دارد کمک بگیریم. استایلیست می تواند به ما در رسیدن به اهداف مان کمک کند. این متخصصان در انتخاب لباس هایی که متناسب با مأموریت برند مان باشد به ما کمک می کنند.

استراتژی که برای برندسازی شخصی خود در نظر می گیریم باید متناسب با ویژگی های شخصیتی، اهداف و خصوصیات ظاهری مان بوده تا بتواند بیشترین اثرگذاری را به همراه داشته باشد. این استراتژی می تواند تأثیر مثبتی بر اعتماد به نفس و رسیدن به اهداف مان داشته باشد. مطمئن باشید این کار ارزش سرمایه گذاری را دارد. 

در خبرنامه فیوشکا عضو شوید تا مطالب مرتبط دیگری در مورد این موضوع دریافت کنید.

533 بازدید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *