کسب و کار

مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن

مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن

بر خلاف باور عمومی؛ شروع، راه اندازی و اداره کسب و کار در صنعت فشن اصلاً کار ساده ای نیست. ممکن است تصور شود برای شروع کار در این صنعت فقط نیاز است تا ایده ای برای طراحی لباس های جدید، تولید آن ها توسط خود فرد یا کارخانه و فروش آن ها نیاز است. در حالیکه برای موفقیت در این بیزنس فرد کارآفرین به مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن نیاز دارد. 

فرآیند راه اندازی کسب و کار سختی ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد. این باور غلط بسیار فراگیر است که برای کارآفرینی در صنعت مد و لباس فقط نیاز به خلاقیت است. درست است که خلاقیت برای این کار لازم است ولی علاوه بر آن فرد باید مهارت های دیگری نیز داشته باشد. مهارت هایی مانند: مهارت ریاضی و محاسبه، کپی رایتینگ، عکاسی، مذاکره، مهارت کار با نرم افزارهای مختلف مانند اکسل، فتوشاپ و ….، هوش کسب و کار و …. برای کارآفرینی در دنیای مد و لباس مورد نیاز هستند.

مهارت ریاضی و محاسبه 

بسیاری از طراحان فشن ممکن است فردی هنری و خلاق به نظر برسند که نیاز خاصی برای انجام محاسبات ریاضی، کار طولانی مدت با نرم افزار اکسل و … ندارند. در صورتی که واقعیت برای کسب و کارهای  کوچک متفاوت است. یکی از مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن مهارت ریاضی و محاسبه است. 

مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن

مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن

در این کسب و کارها، موسس کسب کار باید برای کارهای مختلفی مانند رسیدگی به حساب ها، صدور فاکتور، تحلیل داده های وب سایت، بررسی موجودی انبار، تعیین بودجه، برنامه ریزی، انجام پیش بینی ها و … محاسبات ریاضی انجام دهد. البته، برای انجام بیشتر این کارها می توان از نرم افزار اکسل استفاده کرد. 

علاوه بر این محاسبات، کسب و کارهای فعال در صنعت مد و فشن باید برای محاسبات دیگری مانند اندازه گیری های لباس و برآوردهای آن، تخمین میزان انعطاف پذیری و کشسانی پارچه، قوانین مربوط به درجه بندی، سایزبندی و … از عملیات ریاضی استفاده کنند.

از طرف دیگر، در صورت وجود درگاه های متعدد برای فروش محصولات و طرح های مختلف در کسب و کار نیاز است تا برای برآورد موجودی انبار و مطمئن شدن از تأمین اقلام در هر یک از این پلتفرم ها محاسبات مختلفی انجام گیرد. در این صورت، فرمول نویسی در اکسل و انجام محاسبات مربوط به آن می توان این کارها را برایتان آسان تر کند. 

مهارت کپی رایتنیگ (Copy Writing)

یکی دیگر از مهارت لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن مهارت کپی رایتینگ است. مدیریت کسب و کار از آن دسته از مشاغلی است که سر و کار زیادی با نوشتن دارد. اولین استفاده هر کارآفرین از این مهارت پاسخ دادن به ایمیل ها یا کامنت های مشتریان بالقوه است. 

از طرف دیگر، با این مهارت کپی رایتینگ می توانید توضیحات مناسبی برای محصولات و طراحی های مختلفتان بنویسید. نوشتن توضیحاتی مناسب که زمان مناسبی برای نوشتن آن ها اختصاص داده اید و به خوبی به آن فکر کرده اید، می تواند برای مخاطبان جذاب باشد، آن ها را درگیر کرده و با انجام فروش کمک بزرگی به پیشرفت کسب و کارتان کند.

به کار بردن لحن نوشتاری مناسب در نوشته هایتان ضمن برقراری ارتباط مناسب با مخاطبانتان، می تواند در آن ها اعتماد ایجاد کرده و آن ها را برای خرید کردن ترغیب کند. برای نوشتن رپرتاژ که نوعی معرفی کسب و کارتان به مجله ها و روزنامه ها است یا نوشتن پیشنهاد همکاری یا آگهی استخدام هم نیاز به مهارت نوشتن دارید. 

حتی اگر محصولات و طرح های جذابی هم داشته باشید، باز هم نحوه ارائه و متن نوشته هایتان نقش بسیار مهمی برای ترغیب مشتریان بالقوه تان به خرید دارد. این متن باید به گونه ای نوشته شود که بتواند به خوبی توجه این گروه از افراد را به خود جلب کند.

مهارت عکاسی 

اغلب طراحان برای عکس برداری از طرح ها و محصولات خود از مدل ها و عکاسان حرفه ای استفاده می کنند. ولی علاوه بر این مدل محتوا، باید از انواع دیگری از محتوا را نیز برای پیشبرد اهداف کسب و کار در صنعت فشن به کار برد. 

مثلاً، اغلب توصیه می شود که حداقل یک پست روزانه در شبکه های اجتماعی مختلف منتشر شود. البته تعداد این پست ها بستگی زیادی به استراتژی محتوای در نظر گرفته شده برای کسب و کارتان دارد. البته در عین حال ممکن است انتشار دائمی محتواهای ترویجی و مبتنی بر فروش در شبکه های اجتماعی تان تأثیر نامناسبی روی مخاطبانتان گذاشته و آن ها دیگر پست هایتان را دنبال نکنند. 

به همین دلیل و برای جلوگیری از بروز این مشکل، اکثر برندها محتوای شبکه های اجتماعی شان را به گونه ای انتخاب می کنند که ترکیبی از محصولات و طرح های عکاسی شده، عکاسی مدلینگ و بعضاً محتواهایی باشد که شاید ارتباط زیادی با فشن نداشته باشند. 

هزینه های مربوط به عکاسی بالا هستند و اگر قرار باشد تا برای همه محتواهای صفحه شبکه های اجتماعی خود عکاسی کنید این هزینه بسیار چشم گیر می شود. راه حل این است که مهارت عکاسی خود را تقویت کنید. به این ترتیب و با تهیه محتواهای صفحه های شبکه های اجتماعی خود، حداقل در ابتدای کار، می توانید هزینه هایتان را کاهش دهید. 

مهارت مذاکره برای شروع کسب و کار در صنعت فشن

مهارت مذاکره یکی از مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن است. برای تقویت این مهارت، محتواهای زیادی در اینترنت وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید ولی بهترین راه برای این منظور تمرین کردن است. 

به عنوان صاحب کسب و کار در صنعت فشن نیاز است تا این مهارت خود را از دو جنبه تقویت کنید. در این کسب و کار شما دو نقش را بازی می کنید. یک نقش خریدار (برای خرید مواد اولیه، استخدام کارکنان و …) و نقش دیگری فروشنده است. باید مهارت مذاکره خود را در هر دوی این جایگاه ها برای پیشبرد اهداف کسب و کارتان تقویت کنید. به خصوص اگر قصد فروش عمده محصولات و طرح های خود را دارید به این مهارت به شدت نیاز پیدا خواهید کرد.

مهارت های مرتبط با کامپیوتر

کاربرد بعضی از برنامه های کامپیوتری سبب صرفه جویی در زمان و هزینه هایتان می شود. برنامه های کاربردی که می توانید از آن ها استفاده کنید شامل: نرم افزار اکسل (Excel)، نرم افزار فتوشاپ یا هر برنامه مفید دیگری برای ادیت عکس ها، نرم افزارهای مورد استفاده برای ارسال انبوه ایمیل و برنامه های مرتبط با مدیریت وب سایت هستند. آموختن نحوه کار کردن با هر کدام از این ابزارها می تواند سبب کاهش هزینه های شما شود.

مهارت های کامپیوتری یکی از مهارت های لازم برای شروع کار در فشن

مهارت های کامپیوتری یکی از مهارت های لازم برای شروع کار در فشن

خلاقیت یکی از مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن

خلاقیت را شاید بتوان یکی از مهم ترین مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن نامید. این خلاقیت باید در تمامی ابعاد کسب و کاری که انجام می دهید نمود پیدا کند. هویت برند، محصولات و … از جمله این موارد هستند که باید تفکر خلاق خود را در آن ها نمایش دهید. 

طرح کلی وب سایت، ایمیل های ارسالی، نمای کلی صفحه پروفایل تان در شبکه های اجتماعی، بسته بندی محصولات تان، نمای داخلی فروشگاه و هر بخش دیگری از کسب و کارتان که جنبه بصری دارد و ممکن است در معرض دید مخاطبان قرار گیرد باید بتواند این خلاقیت شما را به آن ها نشان دهد. همچنین، خلاقیت تان را می توانید در نحوه ترویج محصولات و خدمات، مطالب ارسالی در بلاگ نیز به نمایش بگذارید.

هوش کسب و کار

داشتن تجربه کاری مشابه در صنعت فشن، مد و لباس یا اداره کردن کسب و کاری مشابه در این صنعت می تواند برای شما در راه اندازی کسب و کار جدید مزیت محسوب شود. به این ترتیب، دید مناسبی از بخش های مهم و اثرگذار صنعتی که علاقه مند به فعالیت در آن هستید خواهید داشت. 

البته، اگر این تجربه های کاری را نداشتید باز هم می توانید با خواندن کتاب های مرتبط، شرکت در دوره های آموزشی یا دنبال کردن مطالب وب سایت فیوشکا دانش مورد نیاز را به دست آورید. ولی باید در نظر بگیرید که این صنعت فوت و فن های خاص خود را دارد و اغلب افراد تمایلی ندارند که این تجربیات را با سایرین به اشتراک گذارند. کسب این هوش تجاری می تواند زمان بر بوده و همراه با آزمون و خطا و انجام اشتباهات زیادی باشد. 

مطالب مرتبط با مهارت های لازم برای شروع کسب و کار در صنعت فشن را با عضویت در خبرنامه وب سایت فیوشکا را دنبال کنید.

384 بازدید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *